“Over The Edge” Marius Neset Quartet (NO)

“Over The Edge” Marius Neset Quartet (NO)

vr 20 mrt 2015 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

marius_neset_groot 2“Over The Edge” is een nieuwe concertreeks in Paradox. Het betreft een samenwerking tussen Paradox en het festival Incubate. Zie het als een doorstart van het eerdere Incubated, welke een tweetal jaren in Paradox gedraaid heeft. De naam van de concertreeks is “Over The Edge” en gaat over het overschrijden van muzikale grenzen. Denk aan minimalistisch tot noise tot freejazz, maar altijd boeiend en spannend……..

De internationale pers is unaniem lovend over deze fenomenale Noors/Deense muzikant, die in 2014 opzien baarde met zijn album ‘Birds’. Marius Neset is hard op weg een van de meest toonaangevende Europese saxofonisten van deze tijd te worden.

Het Noorse talent veroverde de wereld met zijn debuut Golden Xplosion. Hij presenteerde zijn tweede album “Birds” op de openingsavond van Jazz in Duketown 2013 en gaf in mei 2014 een inmiddels legendarisch optreden in Paradox. Al na het eerste nummer ontplofte de zaal en dat ging niet meer over. Inmiddels speelt hij over de hele wereld, maakte ondertussen nog een album met het Trondheim Jazz Orchestra (waarmee hij een Noorse Grammy Award wint) en presenteert vanavond in Paradox met zijn Quintet zijn derde album “PINBALL” (ACT).

Continue verrassend met muzikale vondsten, heeft Neset een fabelachtige techniek die regelmatig doet denken aan Colin Stetson. Zijn band is geweldig op elkaar ingespeeld, bestaat uit de top van de Engelse jazzscene en spelen in bands als Kairos 4tet en Phronesis. Kortom een concert wat je niet mag en kan missen. Dit is absoluut een “MUST SEE”!

Marius Neset (sax), Ivo Neame (piano), Petter Eldh (bas), Anton Eger (drums) 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply