Vijf keer per jaar presenteert Milieucafé een sprankelend, spraakmakend programma over natuur en milieu. En 24 uur per dag kunt u terecht op de website.
Bovenop de actualiteit en niet bang om controversiële onderwerpen aan te snijden, weet het Milieucafé Tilburg te informeren, te confronteren en bovenal te inspireren.
Herrie aan de stadsrand - Donderdag 25 mei, Paradox
De dichter Willem Kloos zei het al: "Ik hou van de natuur, maar ik moet er wat bij te drinken hebben."
Hoe gaan we in Tilburg om met onze stadsranden? Soms heten ze uitloopgebied, soms stadspark of landschapspark. Maar is het ook natuur? Rond Moerenburg ontstond een hoop heibel vanwege een ontwikkeling rond de voormalige rioolwaterzuivering. Je kunt de discussie breder trekken: hoe zit het met Stadsbos013, of het Noorderbos, of landschapspark Pauwels?
Wat mag daar nou wel en niet? Hierover voeren we een open gesprek met wethouder stadsrand Rik Grashoff, fractievoorzitter Julian Zieleman van D66 die overigens voor de plannen op Moerenburg is, en fractievoorzitter Anne-Miep Vlasveld van de Partij voor de Dieren die overigens tegen de plannen op Moerenburg is.
Houten podcast
Bouwen met hout doen we al eeuwen maar tegenwoordig is het ineens weer modern. Het heeft grote milieuvoordelen maar je kunt er ook vragen bij stellen en dat gebeurt ook in het komende café. Wil je goed voorbereid zijn op de discussie, luister dan naar de podcast die onze redacteur Marieke Prins maakte met Wil Mertens, onderzoeker biobased bouwen bij Avans. In 15 minuten ben je helemaal bij.
En verder..
⇛ spreken we met Jan van den Broek over de kans dat Tilburgse restaurants een groene Michelinster gaan halen; dit naar aanleiding van het komende Hap Stap festival;
⇛ voegt bestuurslid Martijn Tholen (foto) van waterschap De Dommel zich bij het verhaal over het besproeien van sportvelden met Spa blauw;
⇛ houdt presentator Frans Post op veler verzoek in 6 minuut 40 een onderhoudende Pecha Kucha over stikstof.
Mooi en amusant
U wist al dat Saskia Peters twee van haar nummers zal gaan brengen. Ervaart u meteen waarom ze zoveel weerklank krijgt op Spotify.
Muziek: Sofia Peters
Ze begon op haar zevende met liedjes schrijven, studeert aan de Rockacademie, heeft bijna 30.000 volgers op TikTok en ook Instagram heeft haar ontdekt. Haar eerste song Home had na één maand al 100.000 streams; inmiddels zijn dat er al bijna een half miljoen op Spotify. Sofía Peters (21) is een singer-songwriter in hart en nieren. Ze maakt sterke popsongs over dagelijkse gebeurtenissen van een twintiger, en ook melancholische liedjes met diepere betekenis waarin mensen zichzelf kunnen herkennen. We zijn benieuwd.