Single Blog Title

This is a single blog caption

Natuurtheater Oisterwijk: Paul van Kemenade’s HAMMOND SANDWICH / TRIBUTE TO RAY CHARLES – Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell

Madeline Bell

Op vrijdag 25 augustus is Paradox wederom te gast in het prachtige Natuurtheater Oisterwijk. Afgelopen jaren deden we dat met Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Reijserger – Fraanje – Sylla. Deze avond is er een double bill met Hammond Sandwich en Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell. Natuurtheater Oisterwijk ligt in de Oisterwijkse bossen nabij het Staalbergven. Voor een routebeschrijving check: http://www.natuurtheater.nl/route-contact/

De reden voor dit muzikale feest is het 40 jaar muzikantenjubileum van saxofonist en componist Paul van Kemenade. In het kader daarvan doet hij een aantal ‘CONCERTEN OP BIJZONDERE LOCATIES. Hij opent de avond In Oisterwijk met zijn meest groovende band Hammond Sandwich. Na deze set is het de beurt aan ‘de beste, veelzijdigste en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) met de Amerikaanse gospeldiva Madeline Bell.

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW FT. MADELINE BELL – TRIBUTE TO RAY
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt met Madeline Bell een ode aan Ray Charles. De genialiteit van de blinde Amerikaanse rhythm & blues legende behoeft weinig toelichting: wie kent niet klassiekers als Georgia on My Mind, What’d I Say en I Love Her So? De Amerikaanse zangeres Madeline Bell tourt wereldwijd en graag in Nederland. Zij wordt internationaal gezien als “one of the best voices in the business”.

Paul van Kemenade’s HAMMOND SANDWICH
Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel. Dus is het dubbel feest in het Oisterwijkse Natuurtheater waar maar liefst twee Hammondspelers het podium op stappen: Carlo de Wijs en Arno Krijger. Samen met saxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Dit evenement is een co-productie van Stichting Van Kemenade & Paradox. 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply