paraBIEBop: Bibliotheek & Paradox presenteren – poetry slam met VLEK & stadsdichter Onias Landveld & Martin Beversluis

paraBIEBop: Bibliotheek & Paradox presenteren – poetry slam met VLEK & stadsdichter Onias Landveld & Martin Beversluis

big ensemble, Modern European, poetry wo 6 sep 2017 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

VLEK by Sanne Muller

We beginnen het concertseizoen met “onze” huisband VLEK. Het concert vind plaats in De Kennismakerij op De Spoorzone. Net als vorig jaar gaan ze de confrontatie aan met onze voormalige stadsdichter Martin Beversluis en voor de eerste keer met de nieuwe stadsdichter: Onias Landveld. Verwacht een spetterend Slam Poetry gevecht tussen de anarchistische jazzo’s van VLEK, de verhalenverteller Landveld en de altijd verrassende dichter Beversluis. De entree is gratis!

Onias Landveld wordt op 27 augustus, tijdens ‘Boeken rond het Paleis’, geïnstalleerd als stadsdichter van Tilburg. De huidige stadsdichter Martin Beversluis neemt dan afscheid. Landveld is dichter en Spoken Word Artist, winnaar van de 2015 Van Dale Spoken Award voor storytelling en nu dus voor 2 jaar onze stadsdichter. Hij is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Het podium is waar hij het liefst staat. Hij is gevormd en gegoten door muziek. Otis Redding en Motown-legendes strelen zijn uitspraken. Opgevoed tussen vijf talen, vier culturen en twee landen schrijft hij direct en met kracht richting het hart.

De scheidende stadsdichter Martin Beversluis behoeft inmiddels weinig introductie mee. Hij heeft afgelopen jaren hard gewerkt en zijn functie als stadsdichter meer dan waar gemaakt. Hij was afgelopen jaren meer dan 100 maal te zien en te horen in binnen- en buitenland. Dat maakte hem tot tot een fenomeen en meer dan alleen Tilburgse stadsdichter. Zijn gedreven optreden vorig jaar met VLEK smaakte naar meer. Vandaar een reprise, nu met zijn opvolger Onias Landveld. De start van een nieuwe traditie?

VLEK is een gedreven gezelschap Brabantse improvisatoren met hun wortels stevig in de Brabantse zandgrond. Met gezamenlijk meer dan 150 jaar podiumervaring staan de heren garant voor een muzikale belevenis die zijn weerga niet kent! Ze fungeren al jaren als het enige echte huisorkest van Paradox. Dit betekent dat ze verspreid over het seizoen minimaal optredens geven met hun constant evaluerende materiaal, soms met verrassende gasten. Ook deze keer is het evenement in De Kennismakerij, Bibliotheek Nieuwe Stijl van de Bibliotheek Midden-Brabant

Jeroen Doomernik trompet, Hans Sparla: trombone, Edward Capel saxen, Jacq Palinckx gitaar, Bart van Dongen, keyboards synthesizer, Bert Palinckx contrabas, Pascal Vermeer drums en stadsdichters Onias Landveld & Martin Beversluis

paraBIEBop is een initiatief van Bibliotheek Midden-Brabant en Paradox. paraBIEBop biedt een serie evenementen met een mix van Jazz en Literatuur. Het is dus MEER dan een concert en ook MEER dan een presentatie of lezing. Het is … paraBIEBop! LET OP- DIT CONCERT IS IN DE KENNISMAKERIJ IN DE SPOORZONE! De entree is gratis!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply