GALIBIER (cd-presentatie) ft. Mathijs Leeuwis – Marzio Scholten – Mischa Porte – Mathijn den Duijf

GALIBIER (cd-presentatie) ft. Mathijs Leeuwis – Marzio Scholten – Mischa Porte – Mathijn den Duijf

blues, ethnic & folk music, Improvisation, Jazz, roots do 1 nov 2018 - entree €7.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

GALIBIER

GALIBIER is een instrumentale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke beklimmingen die een mens kan tegenkomen, gespeeld op pedal steel gitaar. Pedal steel gitarist Mathijs Leeuwis bracht hiervoor een bijzondere groep muzikanten bijeen: Marzio Scholten (gitaar –  Identikit), Mischa Porte (drums –  Amsterdam Klezmer Band) en Mathijn den Duijf (piano –  Kyteman Orchestra). In de volledig analoge studio van Mathijn den Duijf in Kytopia hebben ze in een korte periode een berg stukken opgenomen die allen een enorme rust en tegelijkertijd urgentie in zich dragen: geluidslandschappen. Alles op het snijvlak van roots, jazz en experimentele soundscapes.

Ingegeven door een diepe liefde voor het afzien op de fiets en de organische klanken van de pedal steel is GALIBIER ontstaan. De Col du Galibier is een bergpas van 2645 meter hoog in de Franse Alpen. Tijdens de lange beklimming word je als fietser geconfronteerd met jezelf en je uithoudingsvermogen, terwijl het landschap in eindeloze bochten traag voorbij trekt en de bergtop in de verte lonkt. Deze ervaring wordt binnen GALIBIER gevangen in wat men geluidslandschappen noemt: elektronische soundscapes, aardse harmonieën, minimalistische open klanken en repeterende muzikale patronen. Tezamen vormen deze stukken een muzikaal eerbetoon aan de mooiste beklimmingen van Frankrijk en de bijzonderste verhalen uit het wielrennen.

Daarnaast is GALIBIER een onderzoek naar de muzikale mogelijkheden van de pedal steel. Het instrument is onlosmakelijk verbonden met country, maar de muzikale mogelijkheden zijn veel groter. Deze andere wegen worden binnen dit project verder onderzocht door de muzikale omgeving van het instrument volledig weg te halen uit de country-hoek. Improvisatie, experiment en warmte!

Mathijs Leeuwis pedal steel, Marzio Scholten elektrische gitaar, Mischa Porte drums, Mathijn den Duijf piano

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €7.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply