AKA MOON (B) – cd presentatie NOW

AKA MOON (B) – cd presentatie NOW

fusion, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European vr 4 mei 2018 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Aka Moon

Het Brusselse trio AKA MOON is ongetwijfeld een van de meest creatieve jazzbands uit België. Ze beperken zich niet enkel tot het domein van de jazz. Als geen ander weten ze verschillende westerse, oosterse en Afrikaanse stijlen en invloeden te vermengen met hun eigen muzikaal concept. Daarnaast zijn de afzonderlijke musici veelgevraagd door collega bands. Drummer Stéphane Galland tourt de laatste jaren vooral veel met de bands van trompettist Ibrahim Maalouf.

Aka Moon bezet een vrij unieke plaats in de wereld van de muziek. Dankzij hun muzikaal vakmanschap en hun artistieke oog kunnen de 3 muzikanten alle mogelijke muzikale tradities verkennen en ze laten versmelten tot een eigen muzikaal universum. Aka Moon jongleert sinds hun ontmoeting met de Aka Pygmeeën in 1992 met alle mogelijke genres gaande van Afrikaanse tradities tot Ararbische, Cubaanse en Europese klanken. De drie virtuozen bewandelen alle mogelijke paden en creëren een wervelwind van niet te classificeren genres door elkaar.

Na heel wat samenwerkingen, heeft de band beslist om zich opnieuw te focussen op hun kracht als trio. In 2017 vierde het trio hun 25ste verjaardag, en nu brengen zij een nieuw trio album uit, getiteld ‘NOW’, gevolgd door een nieuwe reeks concerten.

Fabrizio Cassol saxen, Michel Hatzigeorgiou basgitaar, Stéphane Galland drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply