rootZclub – ALBERT LEE – Alive and Well in Europe ’17 – support: Young Mister (NYC)

rootZclub – ALBERT LEE – Alive and Well in Europe ’17 – support: Young Mister (NYC)

blues, ethnic & folk music, roots, Speciaal za 11 nov 2017 - gratis entree - entree €15.00 - €20.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

ALBERTT LEE – CELEBRATING 70 YEARS OF A GUITAR LEGEND

Albert Lee wordt gezien als één van de meest gerespecteerde gitaristen in de wereld. Bewonderaars als Eric Clapton, Joe Cocker, The Everly Brothers, Emmylou Harris en Ritchie Blackmore vroegen Albert Lee als leadgitarist tijdens diverse wereldtournees.

Mr. Telecaster, zoals hij eind jaren zestig al werd genoemd, is actiever en vitaler dan ooit. Albert Lee wordt wel getypeerd als ‘countryrocker’, maar ook invloeden van folk en blues komen terug in zijn songs. Veel muziekliefhebbers zullen Albert Lee ongetwijfeld hebben opgemerkt op albums als’ Just One Night’, ‘Another Ticket’ en ‘Money and Cigarettes’ van Eric Clapton. Daarvóór was hij al ingelijfd bij The Hot Band van Emmylou Harris. Daarnaast maakte hij deel uit van Bill Wyman’s Rhythm Kings.

Eén van de meest precieuze concerten waar Albert Lee aan meewerkte is het bekroonde “Concert for George Harrison” waar de top van de muziekwereld een ode bracht aan de overleden Beatle George Harrison. Als support neemt hij de Amerikaanse singer-songwriter Young Mister (New York City) mee. Young Mister is het alter ego van Steven Fiore en staat voor een korte set onvervalste Americana.

Albert Lee (gitaren, vocalen, piano), JT Thomas (keyboards), Will MacGregor (basgitaar), Ollie Sears (drums)

“A BRILLIANT GUITAR PLAYER. HIS SOUND IS UNMISTAKABLE—

OFTEN EMULATED, NEVER EQUALLED.”
Emmylou Harris

“ONE OF THE FINEST GUITAR PLAYERS WHO EVER WALKED THIS EARTH…”
Vince Gill

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply