Joost Lijbaart’s BATIK ft. Joost Lijbaart – Wolfert Brederode – Bram Stadhouders – Sean Fasciani

Joost Lijbaart’s BATIK ft. Joost Lijbaart – Wolfert Brederode – Bram Stadhouders – Sean Fasciani

vr 14 apr 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Joost Lijbaart

Batik is de groep van drummer Joost Lijbaart waarin hij in pianist Wolfert Brederode, bassist Sean Fasciani en gitarist Bram Stadhouders fijne muzikale gelijkgestemden heeft gevonden. Net zo kleurrijk als gebatikte stof vol met patronen die vloeiend in elkaar over lopen, dat is wat er gebeurt als deze vier Nederlandse top musici met elkaar samen spelen. Door de zeer diverse achtergronden van de musici ontstaat er beeldende en inventieve muziek waarbij traditionele vormen van samenspel vervagen en versmelten tot een bijzonder originele klank.

Lijbaart en Brederode spelen al sinds 2005 als duo samen. In 2006 verscheen hun cd die lovend werd ontvangen door de pers. In Batik streven ze naar verdere uitdieping en samenklank met composities van alle vier de groepsleden. Verder spelen ze ook samen in het Acoustic Quartet van Yuri Honing.

Wolfert Brederode studeerde aan het conservatorium in Den Haag en heeft als enige Nederlander drie albums op eigen naam opgenomen voor het beroemde ECM label. Naast de concertvleugel gaat hij in Batik ook los op elektrische piano en keyboards

Joost Lijbaart, bekend van o.a. zijn samenwerking met saxofonist Yuri Honing, tourde in meer dan 60 landen en won in 2002 de solistenprijs op het North Sea Jazzfestival.

Bram Stadhouders behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn veelzijdigheid, intuïtieve en sensitieve spel maakt hem tot een veelgevraagd muzikant. Hij speelt in een internationaal trio met Jim Black en Sidsel Andresen en nationaal met Joost Lijbaart en de jonge vocaliste Sanne Rambags. Ook deed hij iedereen versteld staan met zijn project ‘Henosis’ voor zijn eigen improvisatietrio en het Nederlands Kamerkoor (North Sea Jazz Compositieopdracht) en verkent de grenzen tussen moderne compositie, improvisatie en ambient muziek in ‘Cantata’.

Sean Fasciani
is een van de meest gevraagde bassisten van Nederland, Hij speelt in lekkere bands als Krupa & The Genes, ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’ en in de groep van de Belgische pianist Jef Neve. Sinds kort maakt hij ook deel uit uit van het vernieuwde Batik.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply