De Beren Gieren (B) – cd presentatie ‘Dug Out Skyscrapers’

De Beren Gieren (B) – cd presentatie ‘Dug Out Skyscrapers’

Improvisation, Jazz, modern creative, Modern European vr 15 dec 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

foto De Beren Gieren © Grégoire Verbeke

Het trio De Beren Gieren is vooral de band van de Nederlandse Belg Fulco Ottervanger. Dit trio was al eerder te zien in Paradox tijdens het Stranger Than Paranoia Festival van 2013 en was toen de revelatie van de het festival. Ook het optreden van het trio in 2016, toen met als gast de Portugese trompettiste Susana Santos Silva was van ongekende schoonheid.

De Beren spelen een bijzondere melange van jazz, rock, hip hop en zelfs klassiek. De muziek van Fulco Ottervanger, Lieven Van Pee en Simon Segers is soms brutaal en non-conformistisch, maar staat ook bol van humor. Hun muziek dartelt met een zekere lichtvoetigheid: ogenschijnlijk spelen ze met een zekere nonchalance, al zijn ze vooral met een grote inzet en creativiteit aan de slag.

De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Het drietal heeft sinds hun oprichting in 2009 dan ook nog geen moment stilgezeten. Hun tweede album a raveling (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en The Detour Fish werd eind 2014 uitgebracht op het toonaangevende platenlabel Clean Feed. In 2015 speelden ze op Jazz Middelheim en verscheen ook hun derde trio album One Mirrors Many. Zowel in België als internationaal wordt de cd positief onthaald. Hun vijfde album ‘Dug Out Skyscrapers’ kwam uit in september en werd overladen met lovende recensies:

Fascinerende muziek, met een eigen aantrekkelijke taal. (****De Standaard)
‘Dug Out Skyscrapers’ is complex, frivool en stuurs, of in één woord: mooi.(****De Morgen)

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply