“MONK 100” – Joey Baron – Bram de Looze – Robin Verheijen

“MONK 100” – Joey Baron – Bram de Looze – Robin Verheijen

Improvisation, Jazz za 30 sep 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Joey Baron – Bram De Looze – Robin Verheyen

In Paradox is dit een weekend vol bijzondere projecten die hun basis in de Belgische jazzscene hebben. Was het op vrijdag Ruben Machtelinckx, Thomas Jillings, Niels Van Heertum (LINUS) die de Noorse jazzmusici Ingar Zach en Niels Økland uitnodigden voor een aantal concerten, vanavond komt er weer zo’n bijzonder project uit België langs in Paradox! Dit jaar zou de geniale Amerikaanse jazzpianist Thelonius Monk 100 jaar zijn geworden. Monk adepten Bram de Looze en saxofonist Robin Verheijen vormen voor deze gelegenheid een nieuw trio met niemand minder dan de ongelofelijke slagwerker Joey Baron!

Robin Verheyen TaxiWars, Narcissus) en Bram De Looze (LABtrio, Mark Schilders fabrik) behoren ongetwijfeld tot de meest vooraanstaande figuren van de hedendaagse Belgische jazzscene. Beide zijn virtuozen op hun instrument, componisten met een visie en bandleiders die elk een eigenwijs traject uitstippelden. En… beide zijn Monk-fan. In duo spelen ze al enkele jaren het repertoire van Thelonious Monk.

Op vraag van BOZAR vonden ze de Amerikaanse slagwerker Joey Baron bereid om het trio te vervoegen. Als jarenlange sparringpartner van John Zorn (Massada, Naked City), Bill Frisell en Marc Copland heeft hij zijn sporen in de hedendaagse jazzwereld meer dan verdiend. Met een tomeloze energie op de drums daagt hij uit en zalft hij tegelijkertijd. De ideale uitdager voor het perfecte trio om de muziek van Monk alle eer aan te doen.

Joey BARON drums, Bram DE LOOZE piano, Robin VERHEYEN saxofoons

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply