Natuurtheater Oisterwijk – ‘CONCERTEN OP BIJZONDERE LOCATIES – Hammond Sandwich / Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell – Tribute to Ray Charles

Natuurtheater Oisterwijk – ‘CONCERTEN OP BIJZONDERE LOCATIES – Hammond Sandwich / Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell – Tribute to Ray Charles

vr 25 aug 2017 - nog kaarten aan de kassa verkrijgbaar - entree €20.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

photo Madeline Bell by Martin Greeson

DE KAARTVERKOOP VIA DEZE WEBSITE IS GESTOPT.
ER ZIJN NOG KAARTEN TE KOOP AAN DE KASSA BIJ NATUURTHEATER EN VIA DE WEBSITE VAN NATUURTHEATER OISTERWIJK.

Paradox is wederom te gast in het prachtige Natuurtheater Oisterwijk. Afgelopen jaren deden we dat met Eric Vloeimans’ Gatecrash, Kinan Azmeh City Band en Reijseger – Fraanje – Sylla. Deze avond is er een double bill met Hammond Sandwich en Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell. Natuurtheater Oisterwijk ligt in de Oisterwijkse bossen nabij het Staalbergven. Voor een gedetailleerde  routebeschrijving check: http://www.natuurtheater.nl/route-contact/

De reden voor dit muzikale feest is het 40 jaar muzikantenjubileum van altsaxofonist en componist Paul van Kemenade. In het kader daarvan doet hij een aantal ‘CONCERTEN OP BIJZONDERE LOCATIES. Hij opent de avond In Oisterwijk met zijn meest groovende band Hammond Sandwich. Na deze set is het de beurt aan ‘de beste, veelzijdigste en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) met de Amerikaanse gospeldiva Madeline Bell.

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW FT. MADELINE BELL – TRIBUTE TO RAY
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt met Madeline Bell een ode aan Ray Charles. De genialiteit van de blinde Amerikaanse rhythm & blues legende behoeft weinig toelichting: wie kent niet klassiekers als Georgia on My Mind, What’d I Say en I Love Her So? De Amerikaanse zangeres Madeline Bell tourt wereldwijd en graag in Nederland. Zij wordt internationaal gezien als “one of the best voices in the business.

Madeline Bell is wereldberoemd om haar prachtige gospelstem, die te horen was in musicals, rockopera’s (Jesus Christ Superstar), klassieke stukken en vele bekende popsongs van onder meer The Rolling Stones (“You Can’t Always Get What You Want”), Elton John (”Honky Chateau”) en Joe Cocker (“Bye Bye Blackbird”). Met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bracht ze eerder een album “Ray” uit, gewijd aan soulzanger Ray Charles.

HAMMOND SANDWICH
Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel. Dus is het dubbel feest in het Oisterwijkse Natuurtheater waar maar liefst twee Hammondspelers het podium op stappen: Carlo de Wijs en Arno Krijger. Samen met saxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Kijkend naar de namen van de musici zou je Hammond Sandwich een Brabantse all-star band kunnen noemen. Paul van Kemenade behoort sinds de jaren zeventig tot de belangrijkste saxofonisten van Nederland en viert dit jaar zijn 40-jarige muzikantenjubileum. Trompettist Jeroen Doomernik kennen we van VLEK en als leider van het Brabants Jazz Orkest. Drummer Chris ‘Buckshot’ Strik tourde onder meer met zangeres Dee Dee Bridgewater.

Dit evenement is een co-productie van Stichting Van Kemenade & Paradox. Dit jaar volgen meer ‘concerten op bijzondere locaties’ o.a. Peerke Donders Park (27 aug), Museum De Pont (25 jaar De Pont, 16 sept), ‘Amazing Projects’ Noordstraat (22 sept), Cinecitta (30 sept). Op 4 en 6 oktober viert Van Kemenade zijn 40 jaar muzikantenschap in respectievelijk Paradox en in de studio van Theaters Tilburg waar hij het podium zal delen met een groot aantal uitgenodigde internationale musici uit allerlei windstreken.

 

Hammond Sandwich

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply