Cyrille Aimée

Cyrille Aimée

za 6 mei 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Cyrille Aimée

Zangeres Cyrille Aimée groeide op in Samois-sur-Seine, de voormalige woonplaats van de legendarische Django Reinhardt, waar ze al vroeg betoverd werd door de gipsy jazz en regelmatig met vrienden op straat optrad. Een avontuur dat haar zelfs opeens op het podium van het Montreux Jazz Festival bracht waar zij onverwachts de eerste prijs in het vocalisten concours won.

Tegenwoordig woont ze in Brooklyn en wordt zij door de New York Times omschreven als een kruising tussen Sarah Vaughan en Michael Jackson. Naast standards en moderne composities van bijvoorbeeld Thelonious Monk heeft ze ook Spaans- en Franstalige songs op haar repertoire. Aimée was in 2010 finalist tijdens de Thelonious Monk International Jazz Vocal Competition en won in 2012 de Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition. In haar band spelen maar liefst twee gitaristen: Michael Valeanu op elektrische gitaar en Adrien Moignard op akoestische gypsy jazz-gitaar.

‘Saucy, swinging and utterly charming’ (Downbeat).

“ I can’t really think of anyone who is carrying on that tradition with more authenticity than Cyrille.” (Christian McBride)

Cyrille Aimée zang, Michael Valeanu elektrische gitaar, Adrien Moignard akoestische gitaar, Jeremy Bruyère bas, Yoann Serra drums


Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply