Beste Buren: De Beren Gieren ft. Susana Santos Silva / Nordmann (B)

Beste Buren: De Beren Gieren ft. Susana Santos Silva / Nordmann (B)

za 26 sep 2015 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Nederland en Vlaanderen houden in 2015 een cultureel feestjaar. Dan is het twintig jaar geleden dat Nederland en Vlaanderen een cultureel verdrag sloten. Tevens een mooie gelegenheid om de interessante Belgische jazzcultuur eens in het zonnetje te zetten. Dat doet Paradox dit seizoen met een programma waarin maar liefst 10 Belgische bands en projecten. Vanavond is de tweede avond in de reeks van de concertserie met een dubbelprogramma met maar liefst 2 opvallende jonge Belgische groepen.

De Beren Gieren ft. Susana Santos Silva

De Beren Gieren ft. Susana Santos Silva

De Beren Gieren ft. Susana Santos Silva
Het trio De Beren Gieren is vooral de band van de Nederlandse Belg Fulco Ottervanger. Dit trio was al eerder te zien in Paradox tijdens het Stranger Than Paranoia Festival van 2013 en was toen de revelatie van de het festival. De Beren spelen een bijzondere melange van jazz, rock, hip hop en zelfs klassiek. De muziek van Fulco Ottervanger, Lieven Van Pee en Simon Segers is soms brutaal en non-conformistisch, maar staat ook bol van humor. Hun muziek dartelt met een zekere lichtvoetigheid: ogenschijnlijk spelen ze met een zekere nonchalance, al zijn ze vooral met een grote inzet en creativiteit aan de slag.

Met “The Detour Fish”, brachten zij een album uit met als speciale gaste de Portugese trompettiste Susana Santos Silva. Haar aanwezigheid geeft de muziek een andere rijkdom, door diepe emoties op te roepen en haar zin voor nuance en subtiliteit.

Fulco Ottervanger piano, Lieven Van Pee contrabas Simon Segers drums Susana Santos Silva trompet

Nordmann
Vorig jaar nog te zien op Incubate en nu in Paradox. De leden van Nordmann vonden elkaar aan het Gentse conservatorium en tijdens talloze jamsessies in het circuit. Met dank aan de catalogus van een Zweedse meubelgigant was een welluidende bandnaam was gauw gevonden. Voor de lol schreef het kwartet zich in voor de Rock Rally (de Belgische equivalent van de Popronde), en wonnen daar tot hun eigen verbazing de tweede plaats en publieksprijs. Hun samenspel is gewaagd, virtuoos, explosief maar steeds oprecht. Denk bij de muziek van Nordmann aan een mix van Zappa en Morphine. Nordmann debuteerde onlasngs met een album getiteld Alarm! (2015), een intense verzameling spannende composities, variërend van woestijnrock tot avant-garde, maar steeds een karakteristieke sound bewaren. Nordmann kun je karakteriseren als hyperenergieke Belgische jonge hondenjazz .

Edmund Lauret (gitaar), Dries Geusens (elektrische bas), Matthias De Craene (tenorsaxofoon), Elias Devoldere (drums)

Nordmann

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply