ECM Artist in Concert – Jakob Bro Trio ft. Joey Baron & Thomas Morgan (DK/US)

ECM Artist in Concert – Jakob Bro Trio ft. Joey Baron & Thomas Morgan (DK/US)

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative vr 1 feb 2019 - entree €15.00 - €18.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Jakob-Brio-Trio

De gelaagde geluidstexturen van de Deense gitarist Jakob Bro leggen de basis onder de avontuurlijke muziek van zijn trio, met de invloedrijke New Yorkse drummer Joey Baron en contrabassist Thomas Morgan. Bro verscheen onlangs in de 80 Coolest Things in Jazz Today van het toonaangevende maandblad Downbeat. Zijn atypische spel, meer wolken van geluid dan de gebruikelijke akkoorden en solo’s, begint inmiddels wereldwijd op te vallen.

Jakob Bro is naast voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet ook oprichter van een eigen trio. Thomas Morgan is als sinds jaar en dag Bro’s muzikale metgezel – zowel op het podium als in de studio. Meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige, subtiele drumspel bij onder andere John Zorn en Bill Frisell.

Doorbraak
Na de release van het album Balladeering in 2009 brak Jakob Bro internationaal door als componist en bandleider. Het album was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, waarop de legendarische saxofonist Lee Konitz regelmatig terug te horen is. In de Deense jazz scéne wordt de trilogie als één van de belangrijkste werken van afgelopen decennium gezien.

Zie ook de website van Jakob Bro.

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €18.00
Parapas €15.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply