ECM Artist in Concert – Mats Eilertsen Trio ft. Harmen Fraanje

ECM Artist in Concert – Mats Eilertsen Trio ft. Harmen Fraanje

ethnic & folk music, Jazz, klassiek, modern contemporary, Modern European wo 6 feb 2019 - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mats-Eilertsen-Trio-

Mats Eilertsen is een van de meest uitgesproken basspelers van de Noorse jazzscene. Hij was al regelmatig Paradox met de bands van Wolfert Brederode, Skydive Trio en in 2014 met “zijn” Mats Eilertsen Trio met “onze” Harmen Fraanje. Met Fraanje onderhoudt hij sowieso een warme relatie. Deze pianist speelt ook in zijn Eilertsen’s grote ensemble Rubicon.

Mats staat bekend om zijn warme, lyrische basspel; evenwichtig en experimenteel tegelijk. Daarmee is hij een graag geziene gast in talloze bezettingen, zoals in de bands van de eerder genoemde Wolfert Brederode, Tord Gustavsen, Nils Økland en in het Trondheim Jazz Orchestra. Eerder deelde hij ook het podium met o.a. Pat Metheny, Joshua Redman en Lee Konitz.

Het Mats Eilertsen Trio bestaat naast Harmen Fraanje verder uit zijn landgenoot Thomas Strønen op drums. Thomas Strønen wordt omschreven als een drums/percussie/electronics-tovenaar. Zijn spel strekt zich uit over een enorm muzikaal territorium, van elektronica tot akoestische kamermuziek. Ook al is hij technisch sterk, hij legt de nadruk op melodie.

Harmen Fraanje heeft zich bewezen als een van de meest indrukwekkende jonge pianisten. Fraanje leidt enkele groepen zoals trio Reijseger-Fraanje-Sylla, een kwartet met Fredrik Ljungkvist, Clemens van der Feen & Tristan Renfrow, een duo met gitarist Anton Goudsmit en is onderdeel van Michael Moore Quartet.

In 2013 verscheen de debuutopname van dit trio getiteld Snails Set op het Noorse label Hubro. Nieuw werk is inmiddels opgenomen in het Zwitserse Lugano en verschijnt op het ECM label.

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15.00
Parapas €12.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply