ECM Artist in Concert – DINO SALUZZI GROUP (AR)

ECM Artist in Concert – DINO SALUZZI GROUP (AR)

ethnic & folk music, Improvisation, Jazz, klassiek, modern contemporary, modern creative, roots, Speciaal, tango vr 5 okt 2018 - entree €20.00 - €25.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Dino Saluzzi Group

Dino Saluzzi (1935) wordt wel de grootst levende meester van de bandoneon genoemd. Saluzzi groeide op in Campo Santo, een geïsoleerd dorpje in de buurt van Salta in het noorden van Argentinië. Er werd daar wel meer bandoneon (niet te verwarren met de veel beperktere trekharmonica) gespeeld, maar Saluzzi bleek al snel over een bijzonder muzikaal raffinement te beschikken.

Via Buenos Aires, ging hij vanaf de jaren 70 de hele wereld over, zij aan zij met een parade aan muzikale grootheden. Aan genres en hokjes heeft hij tot de dag van vandaag een broertje dood. Maar wat bovenal een concert van Saluzzi typeert, is de betoverde, ingetogen melancholie, waar de traditie, natuur en de tijdloosheid van zijn geboortegrond in doorschemert. Er is een magie in zijn spel, een spanning en ontroering die cultuur, afkomst en alle andere hokjes overstijgt. Wie een ziel heeft, weet zich geborgen in het spel van Saluzzi.

Met zijn laatste release El valle de la infancia keert de inmiddels 83-jarige Argentijnse bandoneonist-componist-arrangeur Dino Saluzzi terug naar zijn geboortestreek in het Noord-Westen van Argentinië. Samen met musici uit zijn familie verkent Saluzzi een breed palet aan traditionele ritmes en (dans)melodieën, van de zamba tot aan een carnavelito of chacarera. Maar ook de muziek van Buenos Aires ontbreekt niet. In Saluzzi’s verfijnde en gelaagde tango-vertolkingen is het kloppende hart van hun oorsprong, de milonga, diep voelbaar.

Dino Saluzzi ontving voor El valle de la infancia in 2014 de Edison World. Met ‘virtuoos samenspel’ raakt deze cd volgens de Edison-jury “niet alleen de kern van volksmuziek, maar ook de essentie van Saluzzi’s eigen omvangrijke oeuvre”.

Een unieke kans om de inmiddels 83-jarige legende nog eens in Nederland op het podium te zien!

Dino Saluzzi bandoneón, José María Saluzzi gitaar requinto guitar, Félix ‘Cuchara’ Saluzzi  tenorsax klarinet, Matías Saluzzi bas, U.T. Gandhi drums percussie

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €25.00
Parapas €20.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply