Nacht van de Jazz: Savina Yannatou & Primavera en Salonico (GR)

Nacht van de Jazz: Savina Yannatou & Primavera en Salonico (GR)

za 28 nov 2015 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

SavinaYannatou_JohannaDiehl

Photo SavinaYannatou by Johanna Diehl

Dit concert is onderdeel van de eerste “Nacht van de Jazz”. De entreekaart van het concert van Savina Yannatou is ook geldig voor het opvolgende concert van De Deeldeliers, wat om 23:30 uur begint. Nederland kent al jaren een Nacht van de Popmuziek en een Nacht van de Klassieke Muziek. Vanaf nu kan daar een Nacht van de Jazz aan toegevoegd worden. Op zaterdag 28 november wordt de eerste Nacht van de Jazz gehouden waarin Nederlandse jazzclubs tegelijkertijd verschillende jazzartiesten programmeren. De nacht is live te volgen via Radio 6. 

Savina Yannatou & Primavera en Salonico
Thessaloniki was eeuwenlang een smeltkroes van culturen: Grieken, Turken, Bulgaren en Sefardische Joden leefden er naast elkaar. Zangeres Savina Yannatou geeft de vergeten volksmuziek van deze bijzondere stad een indrukwekkende stem. Met haar klassiek geschoolde sopraanstem blaast ze de oude liederen een nieuw leven in. Haar band Primavera en Salonico laat met zijn strikt akoestische bezetting Oost en West naadloos samensmelten. Net als in het Thessaloniki van weleer.

Tijdens deze tournee door Europa presenteren Savina Yannatou & Primavera en Salonico hun 4e ECM CD – geproduceerd en uitgebracht door ECM Records oprichter Manfred Eicher in Athene, Griekenland – die in maart 2015 werdt uitgebracht. Het thema van deze CD is de 2300 jaar oude stad Thessaloniki.

Savina Yannatou zang, Kostas Vomvolos quanun, accordeon, Kyriakos Gouventas viool, Harris Lambrakis nay, Yannis Alexandris, ud gitaar tambura, Michalis Siganidis contrabas, Kostas Theodorou percussie

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply