ECM Artist in Concert – Tord Gustavsen, Simin Tander & Jarle Vespestad – officiële albumrelease “What was said”.

ECM Artist in Concert – Tord Gustavsen, Simin Tander & Jarle Vespestad – officiële albumrelease “What was said”.

vr 29 jan 2016 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

tord_simin_jarle_colour

Foto Tord, Simin & Jarle by Hans Fredrik Asbjørnsen.

Het derde ECM Artist in Concert in de serie is tevens een Nederlandse primeur. We kennen Simin Tander natuurlijk al jaren. Ze was een diverse keren met haar eigen kwartet in Paradox waarvan de eerste keer met trompettist Eric Vloeimans als gast. Inmiddels is zij internationaal een veelgevraagd vocaliste met absoluut een eigen aanpak en muzikale stijl. De fenomenale Noorse pianist Tord Gustavsen was in het voorjaar 2015 nog in Paradox met zijn kwartet. Inmiddels hebben Tord en Simin elkaar gevonden en brengen hun eerste gezamenlijke album uit op ECM. De titel van het album is “What was said”. Het trio krijgt op het album versterking van de vaste slagwerker van het Tord Gustavsen Quartet: Jarle Vespestad.

Voor zijn nieuwe album bij ECM Records focuste de internationaal geprezen Noorse pianist Tord Gustavsen zich op de interpretaties en uitwerkingen van oude Noorse hymnes. Begin 2014 ontmoette hij Simin Tander, een Afghaans-Duitse zangeres en rijzende ster in de Europese jazz- en wereldmuziekscene. Ze herwerkten de teksten van een aantal hymnes naar het Pashto, de moedertaal van Simins overleden vader. Door dit proces van interpretatie, vertaling en dialoog werd de inhoud van de hymnes universeler. De resulterende collectie van teksten getuigt van hun gezamenlijke passie voor het spel tussen vaste waarden en vrijheid, roots en openheid, zowel in muziek, spiritualiteit als culturele identiteit.

Tord Gustavsen piano elektronica, Simin Tander zang, Jarle Vespestad drums, Daniel Wold klankdesign

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply