Boy Edgarprijsconcert: Estafest (Jeroen van Vliet – Mete Erker – Anton Goudsmit – Oene van Geel)

Boy Edgarprijsconcert: Estafest (Jeroen van Vliet – Mete Erker – Anton Goudsmit – Oene van Geel)

vr 30 jan 2015 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

estafest-door-eddy-westveerEstafest bestaat uit vier eigenzinnige improvisatoren onder wie de drie laatste Boy Edgarprijswinnaars: gitarist Anton Goudsmit, violist Oene van Geel en de meest recente winnaar Jeroen van Vliet. Het (bijna) drumloze jazzkwartet creëert de meest waanzinnige composities waarmee het, in ongebruikelijke kamermuziekbezetting, verwarring en vervoering veroorzaakt. Mingus meets Schönberg meets Bach meets Radiohead, gespeeld door een bassende sax, een drummende viool en een zingende piano, op een bedje van Afrikaans gitaargetokkel.

Na lovende recensies voor hun live-cd presenteerde Estafest in 2014 het bejubelde studio-album Eno Supo. ‘Intens en reflectief, met noten die lijken te ademen’, schreef NRC lovend en de Volkskrant schreef wat goed dat rietblazer Mete Erker, violist Oene van Geel, gitarist Anton Goudsmit en pianist Jeroen van Vliet hun drie jaar geleden verschenen plaat Live! eindelijk een vervolg hebben gegeven’. Heet de volgende Boy Edgarprijswinnaar wellicht Mete Erker?

Mete Erker saxen, Anton Goudsmit gitaar, Oene van Geel viool, Jeroen van Vliet piano

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply