Fernando Lameirinhas Trio – ‘E Terno’

Fernando Lameirinhas Trio – ‘E Terno’

zo 26 mrt 2017 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 15:00 zaal 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Fernando-Lameirinhas-foto-Trees-Neijndorff

Met Fernando Lameirinhas (zang en gitaar) en Antonio Lameirinhas (zang en bas) en Daniel de Moraes (gitaar).

Na ruim vijftig jaar ervaring in het vak én in het leven, is er weer een nieuwe fase aangebroken in het leven van Fernando Lameirinhas. Een herziene kijk op zijn levenscyclus. Lameirinhas kwam vorig jaar in aanraking zowel met het verlies van dierbaren als met de geboorte van nieuw leven. Wat doet dit met je, hoe geef je het een plek en wat gebeurt er als een schakel in je familie wegvalt of er juist een bij komt? Dominante thema’s als de liefde en de dood zullen centraal staan in Lameirinhas zijn nieuwe voorstelling.

In zijn geheel eigen stijl, mengt Fernando de fado met muziek uit andere genres en culturen. Hierbij durft deze charmante Portugese zanger het in E Terno nu ook aan om een kleine voet tussen de deur te zetten richting het Nederlandse repertoire. Na voorzichtige eerste duetten met onder andere Stef Bos (Hier en Ericeira, album Anaïna) en Raymond van het Groenewoud (theatervoorstelling Dos Trovadores) zal Fernando in deze voorstelling zelf solo een nummer van Toon Hermans brengen..

De pers over de cd ‘E Terno’
‘Zijn teksten en melodieën bezitten de balans van de muzikant die weet wat er te koop is tussen hemel en aarde’
De Gelderlander

‘(…) een prachtige voordracht, de kunst van de eenvoud’
De Gelderlander

Lieverd, een hommage aan Toon Hermans is vertederend’
Jazzism

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply