finalistenavond Nederlands Kampioenschap Light Verse: Ko de Laat & Bas Jongenelen

finalistenavond Nederlands Kampioenschap Light Verse: Ko de Laat & Bas Jongenelen

paraBIEBop, poetry, Speciaal ma 30 okt 2017 - gratis entree - entree €7.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

lichtvoetig

TERUG VAN HET N.K.
Op zondag 29 oktober wordt in Emmen het Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten gehouden. Onder de 11 finalisten bevinden zich twee Tilburgers: Ko de Laat en Bas Jongenelen. Om dit succes te vieren, zullen zij daags daarna in Paradox een overwinningsoptreden geven. De twee dan gelauwerde light verse-dichters zullen dan hun lichtste verzen voor hun Tilburgse thuispubliek ten gehore brengen. Als strijders, teruggekeerd van het Nederlandse kampioenschap.

Ko de Laat heeft als schrijver, dichter, journalist en theatermaker een zeer uitgebreide staat van dienst, die nog steeds blijft groeien. Sinds 2008 valt hij jaarlijks bij tenminste één schrijf-of dichtwedstrijd in de prijzen. Prijzen en/of ereplaatsen behaalde hij bij onder andere de liedtekstenwedstrijd van Amsterdams Kleinkunst Festival (5x in 4 jaar), Willem Wilmink Dichtwedstrijd (3 jaar achtereen), Driek van Wissen Sonnettette Competitie (2x), Deeldeliers Dichtwedstrijd, NEKKA vzw en Plantage Poëzieprijs.

Bas Jongenelen is de uitvinder van de sonnettenkransenkrans, het Tilburgse sonnet en het Zeeuwse sonnet. Onlangs scheef hij de eerste sonnettenmatrix. Hij experimenteert niet alleen met sonnettenvormen, maar ook met sonnetteninhouden door regels van bekende dichters (Willem Kloos, Jacques Perk, Martinus Nijhoff) in zijn eigen sonnetten te incorporeren. Of te plagiëren, het is maar hoe je het bekijkt. Over dit creatieve proces van plagiaat zal Jongenelen vertellen tijdens zijn voordracht. Bas Jongenelen doet voor het eerst aan een dichtwedstrijd mee en behaalt dus meteen een finaleplaats.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply