Beste Buren: The Flipside Paradox PART 1 ft. Bart Maris, Niels Duffhues, Lieven van Pee, Ron van Herpen, Luk Sponselee, Bert Hornikx & Wim Segers. SUPPORT: Fable Dust

Beste Buren: The Flipside Paradox PART 1 ft. Bart Maris, Niels Duffhues, Lieven van Pee, Ron van Herpen, Luk Sponselee, Bert Hornikx & Wim Segers. SUPPORT: Fable Dust

za 17 okt 2015 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

The Flipside Paradox

The Flipside Paradox is dit seizoen twee keer te gast in Paradox. Bij The Flipside Paradox gaan topmuzikanten uit de Zuid-Nederlandse en Vlaamse jazz- en impro-scène met elkaar in de clash. Is het jazz? Improvisatie? Wondermooie soundscape of pokkeherrie? In ieder geval een uniek project waarbij een groot aantal verschillende soorten muzikanten in allerlei verschillende bezettingen uit diverse landen samenwerken. Zo kan het zomaar gebeuren dat een klassiek geschoolde muzikant samen gaat spelen met jazz-, rock-, wereld- en noise muzikanten. Op die manier worden barrières te doorbroken, denkt men out-of-the-box en ontstaan er interessante en nieuwe dingen. Op de eerste editie in Paradox staat er in ieder geval een prachtige club Belgische en Nederlandse musici.

Vanavond zijn dat: 
Bart Maris trompet (alle relevante Belgische jazzgroepen),
Niels Duffhues gitaar piano (The Gathering, Enos, Fire Shrine)
Luk Sponselee electronica (35007, Group Art Fou)
Ron van Herpen gitaar (Astrosoniq, The Devil’s Blood, ZooN)
Bert Hornikx drums electronica (HRNS)
Lieven van Pee contrabas (De Beren Gieren)
Wim Segers vibrafoon (John Ghost)

Vanuit het project Beste Buren, een project dat samenwerking tussen Belgische en Nederlandse kunstenaars stimuleert, willen we de grens tussen Nederland en België opheffen en daarmee bewerkstelligen dat muzikanten makkelijker bij elkaar op bezoek komen en samenwerkingsverbanden aangaan.

SUPPORT: Fable Dust: Instrumentale gitaarmuziek als een technicolor landschap in geluid
Onder de naam Fable Dust maakt gitarist, componist en filmmaker Niels Duffhues instrumentale gitaarmuziek. Zijn minimalistische composities hebben een filmische kwaliteit waarin hij improviseert met de thema’s en melodieën. Hij is een echte soundmaker en gebruikt alternatieve stemmingen, geluidseffecten, livesampling en veldopnames (uit India en Viëtnam). Zijn muziek is direct, hypnotisch en klinkt als een technicolor landschap in geluid.

‘The man who came out of the storm’ is de titel van het debuutalbum van Fable Dust en verscheen 08-01-15 op Zesde Kolonne/ Zwarte Vleugels, op 180 grams vinyl.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply