Ben van Gelder Quartet ft. Craig Weinrib, Joe Sanders & Sam Harris

Ben van Gelder Quartet ft. Craig Weinrib, Joe Sanders & Sam Harris

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative za 20 jan 2018 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Ben van Gelder

Dat Ben van Gelder een rijk gevuld adressenboekje aan zijn langdurig verblijf in New York heeft overgehouden mag bekend zijn. Hij kan musici als David Binney, Ambrose Akinmusire, Nasheet Waits, Mark Turner, Aaron Parks, John Escreet, Ben Street en Thomas Morgan tot zijn muzikale vrienden rekenen en staat regelmatig met hen op de podia. Van Gelder wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempelt als een nationaal, maar ook internationaal megatalent.

Saxofonist en componist Ben van Gelder geldt als een belangrijke aanjager van een nieuwe generatie jazz musici. Zijn laatste album Among Verticals oogstte uitzonderlijke lof bij nationale en internationale pers. Het album ontving 5 sterren in de Volkskrant (“één van de mooiste jazzplaten van het jaar” en NRC (“rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding”. speelt veelvuldig in het buitenland en zijn werd werk uitgevoerd door onder meer het Metropole Orkest en het Zwitsers Jazz Orkest.

Na het succes van Among Verticals presenteert Ben van Gelder een nieuwe kwartetformatie waarin verder de onnavolgbare Craig Weinrib op drums, bassist Joe Sanders en Sam Harris op piano. Voor deze gelegenheid heeft Ben van Gelder repertoire samengesteld waarin textuur, ritmiek en melodie leidend zullen zijn. Muziek waar improvisatie en veranderlijkheid centraal staat.

Craig Weinrib drums, Joe Sanders contrabas, Sam Harris piano, Ben van Gelder saxofoon

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply