Get The Blessing (UK)

Get The Blessing (UK)

vr 12 mei 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

get-the-blessing

Get The Blessing! zet de jazzwereld op zijn kop. Dat kan ook moeilijk anders als je weet dat bassist Jim Barr (Portishead) en drummer Clive Deamer (Portishead, Radiohead) aan de basis van de band liggen. Ze smeden op kunstzinnige wijze een nieuw geluid binnen de jazz. Rockriffs, danceritmes en inventieve improvisaties vormen de basis.

De leden Jim Barr en Clive Deamer bewezen hun vernieuwingsdrang al met hun supergroep Portishead. Samen met saxofonist Jake McMurchie (sessiemuzikant bij Portishead) en trompettist Pete Judge creëren ze een unieke sound, met hier en daar invloeden van Ornette Coleman en Charles Mingus, maar ook van Tortoise en Portico Quartet. Hun debuutalbum ‘All is Yes’ kreeg meteen de BBC Jazz Award voor beste album, in 2015 brachten zij hun album Astronautilus uit op het Naim label. Op die plaat swingen ze en betoveren de luisteraar met ingetogen klanken, fascineren met bijzondere loops en combineren vrijheid met discipline. Hun aanpak heeft veel weg van bands uit de postjazzscene. Denk aan EST, Polar Bear and Acoustic Ladyland.

Jim Barr bas, Clive Deamer drums, Jake McMurchie saxofoon, Pete Judge trompet


Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply