Hanneke’s Klassieke Paasmatinee met Hanneke van Overbeek, duo ‘Van der Meer & Couwenberg’, Bach, Mozart, Schumann, Chaminade & Chopin

Hanneke’s Klassieke Paasmatinee met Hanneke van Overbeek, duo ‘Van der Meer & Couwenberg’, Bach, Mozart, Schumann, Chaminade & Chopin

zo 16 apr 2017 - entree gratis - aanvang 15:00 zaal 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mattheus Passion

Hanneke van Overbeek organiseerde afgelopen jaren met veel succes de Klassieke Zondagmiddag in Paradox. Daarnaast verzorgde zij bij haar thuis regelmatig goed bezochte pianorecitals. Ook in dit seizoen geeft Hanneke een aantal pianorecitals op een zondagmiddag in Paradox. Zo ook tijdens deze Paaseditie!

Wat zij gaat spelen is nog niet bekend, maar Pasen is toch vooral het feest van Johann Sebastiaan Bach. Altijd komt Bach’s Mattheüs Passion weer uit de kast. En elk jaar wordt opnieuw geconcludeerd hoe geweldig die is. Pasen, dat is voor de (klassieke) muziekliefhebber de Mattheüs Passion. Maar misschien speelt Hanneke ook wel werkjes van Joseph Haydn. Zijn compositie ‘The seven last words of our Saviour from the cross’ is ook toepasselijk Pasen. In ieder geal speelt ze Bach, Mozart, Schumann, Chaminade en Chopin. Heerlijk toch?

Om deze middag nog leuker te maken voor iedereen heeft Judith niemand minder dan de bekende Tilburgse zanger/tekenaar/schrijver/poppenspeler & muzikant F. van der Meer uitgenodigd.

De heer F van der Meer studeerde ooit zang aan het conservatorium. Zo’n dertig jaar na dato besluit hij de draad weer op te pakken en de liederen die hij toen leerde te gaan uitvoeren.  Hij wordt hierbij begeleid op de vleugel door de charmante Judith Couwenberg, die wèl afgestudeerd is. Samen vormen zij duo ‘van der Meer & Couwenberg’ en brengen werken van Pergolesi, Giordani, Durante en zo meer.

Natuurlijk worden ook de kleinsten onder ons niet vergeten. Paaseieren kleuren, passhazen tekenen en eieren zoeken horen ook bij Pasen. Dus ouders, neemt uw spruit mee naar Paradox en dompel ze onder in waterverf en knipscharen onder het genot van heerlijke smeltende paaseitjes!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply