Hanneke’s Klassieke Pianomiddag – CD & muziekboekpresentatie

Hanneke’s Klassieke Pianomiddag – CD & muziekboekpresentatie

klassiek zo 28 jan 2018 - entree gratis - aanvang 15:00 zaal open 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

foto Hanneke van Overbeek door Gemma van der Heyden

Deze middag presenteert Hanneke van Overbeek een CD en een muziekboek, beide met 18 bagatellen, door haarzelf gecomponeerd. Deze bagatellen zijn geschreven voor vrienden en vriendinnen. Het muziekboek is geïllustreerd met lino’s, ook van haar hand. 

Behalve deze bagatellen speelt ze ook stukken van de onlangs overleden Ad de Roy en een door haar geschreven pianostuk ter nagedachtenis aan Ad. Als toetje van deze middag komen er nog wat stukken van Debussy voorbij. Ook voor deze middag heeft zij de jonge Spaanse violist Eduardo Diez-Garcia als speciale gast wederom weten te strikken voor een aantal bagatellen. Het belooft een afwisselende en spannende muzikale middag te worden in Paradox!

BAGATELLEN
De meeste bagatellen zijn gecomponeerd voor toetseninstrumenten. Ze hebben geen vaste vorm; vaak zijn ze vanuit improvisaties ontstaan. Met een bagatelle laat een componist zich dan ook meestal van zijn meest spontane kant zien.

Virtuoos of erg ingewikkeld zijn bagatellen nooit, maar zelfs met zulke ‘tussendoortjes’ kunnen componisten hun kwaliteiten tonen. (Beethoven noemde zijn beroemd geworden Bagatellen aanvankelijk ‘Kleinigkeiten’.) Sommige bagatellen hebben een beschrijvende titel, zoals Beethovens overbekende Für Elise.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply