The Quartet.NL – Benjamin Herman, Han Bennink, Peter Beets & Ruud Jacobs

The Quartet.NL – Benjamin Herman, Han Bennink, Peter Beets & Ruud Jacobs

Improvisation, Jazz vr 9 feb 2018 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

 

TheQuartet.nl

Verschillende jazzgeneraties en verschillende jazzstijlen verenigd in één supergroep: The Quartet.NL. Benjamin Herman (sax), Han Bennink (drums), Peter Beets (piano) en Ruud Jacobs (bas) verdienden elk op eigen wijze hun jazzsporen in Nederland en ver daarbuiten. Met ‘Jazz from Holland’ geven ze een draai aan de ingenieuze composities van de dit jaar overleden pianist en componist Misha Mengelberg met wie Bennink decennialang het ICP Orkest vormde.

Dit kwartet verenigt vier van de meest geroemde Nederlandse jazzmusici aller tijden. Alle vier groeiden zij op met jazzmuziek, stonden op jonge leeftijd op het podium en schreven vervolgens jazzgeschiedenis in bands als New Cool Collective, ICP Orchestra en Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Saxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, contrabassist Ruud Jacobs en drummer Han Bennink: bij elkaar verzamelden zij een eindeloze hoeveelheid ervaring en werkten zij samen met nationale en internationale sterren als Rita Reys, Tony Bennett, Sonny Rollins, Ben Webster, Stan Getz en Wes Montgomery.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply