REUNIE-CONCERT: IRIS

REUNIE-CONCERT: IRIS

Improvisation, Jazz, Modern European vr 1 jun 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

IRIS

Na een oorverdovende stilte van 15 jaar besloten de leden van dit roemruchte kwintet tot een hereniging. IRIS, vernoemd naar de compositie van Wayne Shorter wiens muziek onder andere als inspiratie diende, bestond als jazzgroep eind jaren 80/begin jaren 90.

Mede vanwege de uitzonderlijke bezetting met viool won IRIS het toenmalige internationale jazzconcours van de NOS waar het de VPRO aanmoedigingsprijs ontving, volgens de jury voor het uitmuntende samenspel, en pianist Jeroen van Vliet tevens de solistenprijs.

De groep nam twee CD’s op, daarna gingen de leden van IRIS ieder hun eigen pad, al bleven ze elkaar tot op de dag van vandaag ontmoeten in diverse muzikale samenwerkingen.

Op deze herenigingsavond zullen drummer Pascal Vermeer, bassist Gerard Brohm, saxofonist Henk Koekkoek, pianist Jeroen van Vliet en violist Herman van Haaren hoofdzakelijk eigen werk gaan spelen; van toen en van nu. Komt dat zien en beluisteren!

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply