UITVERKOCHT – Jan Akkerman 7.0 & friends

UITVERKOCHT – Jan Akkerman 7.0 & friends

vr 24 mrt 2017 - gratis entree - entree €15.00 - €20.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Dit concert is uitverkocht. Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop.

Jan Akkerman, al ruim veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem, vierde in december 2016 zijn zeventigste verjaardag. Akkerman verwierf grote bekendheid door zijn rol in internationaal bekende groepen als Brainbox en Focus.

In zijn lange carrière werkte samen met uiteenlopende muzikanten, waaronder BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell en Claus Ogerman. Met zijn muzikale creativiteit en technieken bouwde hij vervolgens een indrukwekkende muzikale carrière op. Dat Jan Akkerman bekendstaat als de beste Nederlandse gitarist aller tijden is dan ook zeer terecht.

Hij viert dit zijn verjaardag met zijn vrienden saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), zanger Bert Heerink (Vandenberg), zangeres -en dochter van Jan- Laurie Akkerman en op gitaar ondersteunt Leif de Leeuw hem. Deze Amersfoortse gitarist werd onlangs door het gitaarblad De Gitarist uitgeroepen tot de beste blues(rock)gitarist van de Benelux. Vorig jaar werd De Leeuw al met zijn band uitgeroepen tot de beste bluesband van Europa. Eerder werd hij al twee keer auteursrechtenorganisatie Sena benoemd tot gitaartalent van het jaar. In 2014 won hij de Dutch Blues Award. Niet de minste dus!

Tijdens deze jubileumshow komen er composities uit Jan’s hele oeuvre: van Brainbox (1969) en Focus (1971) tot North Sea Jazz Legendary Concerts (2014) en nieuw werk.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply