Jasper Blom Quartet ft. Nils Wogram

Jasper Blom Quartet ft. Nils Wogram

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European vr 14 dec 2018 - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

asper-Blom-Quartet-feat.-Nils-Wogram-door-Anne-Reinke

Het Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht. De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.

Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland en werkte oa met de Italiaanse trompettist Marco Tamburini en met de Amerikaanse altist Dick Oatts als gastsolisten. De laatste keer was de groep in Paradox met de Belgische trompettist Bert Joris in een tournee van 15 concerten door de BeNeLux onder de naam “Polyfonie van de Lage Landen”. De muziek hiervan was geïnspireerd op de Polyfonische muziek uit de 15e en 16e eeuw. Deze keer komt JBQ met de Zwirserse trombonist Nils Wogram.

NILS WOGRAM
Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa. Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff Prijs 2013. Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Nils Wogram trombone, Jasper Blom saxofoon, Jesse van Ruller gitaar, Frans van der Hoeven bas, Martijn Vink drums

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €13.00
Parapas €10.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply