Jazzsessie o.l.v. Mete Erker (saxen) & Martie (zang & loops)

Jazzsessie o.l.v. Mete Erker (saxen) & Martie (zang & loops)

Jazzsessie, Vocal Jazz di 20 feb 2018 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Martie

Sessieleider deze avond is Martie (Martie Rikhof) op vocals en loopstation, met als special guest: Mete Erker op saxen.  Martie heeft voor deze gelegenheid een mooi quintet samengesteld met naast Martie op zang en loops, verder Mete Erker (saxen), Sjoerd van Eijck (piano),  Taco Nieuwenhuizen (bas) & Jonas Linnemann op drums. Na dit openingsconcert gaat de sessie open voor andere aanwezige musici. Dus pak je instrument en kom naar Paradox om lekker te jammen!

Meer over Martie: eind 2009 ging Martie in op de uitnodiging van een Braziliaans mediaconcern voor het opnemen van een ‘tv special’; start van haar carrière in Brazilië. In de ban van de bloemrijke Braziliaanse poëzie en muziek, woonde en werkte ze zes jaar in Rio de Janeiro. Daar heeft ze zich intensief verdiept in taal, muziek en dans in deze smeltkroes van culturen.

Samen met haar Braziliaanse producer Claudio Dauelsberg creëerde ze het album ‘Quem te viu’: een eigen pallet van Braziliaanse standards, gekleurd door affiniteit met Europese jazz in combinatie met sterke Braziliaanse ritmes. Na de lancering van ‘Quem te viu’ begint ze nu aan een volgende fase.

Een CD met geheel eigen werk waarin ze de lijn van ‘Quem te viu’ doorzet en nog méér een brug bouwt tussen twee schijnbaar niet te verenigen werelden. Deze composities zijn sterk beïnvloed door het leven in Brazilië. Wat ze brengt is niet simpel te omschrijven als ‘Braziliaanse muziek’: Keltische klanken, sferische piano lijnen, pop en klassieke invloeden, Braziliaanse ritmische loops en elektronica, en vooral dromerige Europese jazz is niet weg te denken als voedingsbodem van haar inspiratie. Voor het eerst worden haar nieuwe composities ten gehore gebracht op het podium. Met haar op het podium: special guest Mete Erker, jong toptalent Sjoerd van Eijck, begenadigd bassist Taco Nieuwenhuizen en veelzijdige drummer Jonas Linnemann.  De entree is, zoals altijd, helemaal gratis!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply