Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles ft. ‘International Jazz Machine’ (IJM) & ‘FOUR’

Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles ft. ‘International Jazz Machine’ (IJM) & ‘FOUR’

big ensemble, Jazz, jeugd, Vocal Jazz di 13 mrt 2018 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

International Jazz Machine (IJM)

Vanavond maar liefst 2 jonge bands die hun oorsprong hebben op het AMPA, het Tilburgse conservatorium. Zij presenteren zich in een dubbelconcert met ieder een set lekkere jazz.

‘International Jazz Machine’ bestaat uit jonge musici afkomstig uit diverse Europese landen. De band bestaat uit een Spaanse gitarist, een Italiaanse bassist, een Belgische drummer en een Nederlandse vocaliste. Samen vormen zij een kwartet met de naam “International Jazz Machine” (IJM), geboren op het Tilburgse Conservatorium in september 2017.

Onder leiding van de ervaren pianist en docent Wolfert Brederode, ontwikkelden deze vier musici een bijzonder en origineel jazzrepertoire wat zij vanavond aan hun publiek laten oren. Na een aantal optredens op diverse Nederlandse podia staan ze klaar om op jullie deur te kloppen!

‘International Jazz Machine’ (IJM) is: Silke Jansen vocals, Andrés García Blasco gitaar, Mattia Matranga bas, Robbe Van Dijk drums.

De andere band vanavond is ‘FOUR’, een jong septet bestaande uit AMPA studenten met een bezetting van drums, gitaar, piano, basgitaar, sax en maar liefst 2 vocalisten. Zij laten zich inspireren door musici als Joni Mitchell, Esperanza Spalding & Kurt Elling, van wie zij ook enige stukken zullen laten horen.

foto FOUR by Piet Kuijten

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply