Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles ft. Music My Vice, VO Ensemble & Pau Gordo

Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles ft. Music My Vice, VO Ensemble & Pau Gordo

big ensemble, Improvisation, Jazz, jeugd, Vocal Jazz di 20 mrt 2018 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Music-My-Vice

Vanavond maar liefst 3 jonge bands die hun oorsprong hebben op het AMPA, het Tilburgse conservatorium. Zij presenteren zich in een tripleconcert met ieder een set lekkere jazz. Aangenaam kennis maken met Music By Vice, Vo Ensemble & Pau Gordo!

MUSIC BY VICE
Band 1 is ‘Music My Vice’, een septet dat zich focust op jazzstandards, maar er een eigen draai aan weet te geven. Muziek is passie en liefde en dat hoor je terug in hun muziek.

‘Music My Vice’ bestaat uit Jakko Akkermans (drums), Dan Yu (bas), Gabriel Armaro (gitaar) Willem Janssen (piano), Maria Fishman (zang), Pau Li Liem (zang) en Thom Ritter (zang). Met deze bezetting wordt er veel variatie gebracht aan de standards en krijg je de diverse muzikale kanten te zien van dit ensemble door de verschillende timbres van de vocalisten, die geweldig worden ondersteund door de instrumentalisten.

VO ENSEMBLE
De tweede band ‘VO Ensemble’ is een ensemble van de AMPA vooropleiding. Het is een kwintet bestaande uit maar liefst twee gitaristen, een contrabassist, drummer en zang.
De bassist Elroy en drummer Jorrit zitten in het eerste jaar en hebben er al flink wat speeluren op zitten. Gitaristen Sander en Tijn richten zich helemaal op de jazz. Lotte zingt in een koor en is helemaal gefocust op jazz-zang. Dit ensemble speelt jazz, voornamelijk uit de Great American Songbook met daaraan een eigen draai.

Binnen de band heeft ieder zijn eigen smaak, van swing tot fusion jazz. Ieder heeft dan ook verschillende inspiratiebronnen: als bijvoorbeeld Brian Bromberg, Bill Stewart, Herb Ellis, Etta James en Pat Metheny. Ze bundelen hun krachten om een eigen repertoire te ontwikkelen beïnvloed door van de verschillende stijlen en invloeden.

Vo Ensemble

PAU GORDO
De derde en laatste band van deze avond is Pau Gordo. Dit enthousiaste latin ensemble zal bekende en eigen arrangementen laten horen uit het latinrepertoire.

Pau Gordo (Bas Mennes-trombone, Tijn Heijblom-vocals, Raymond Sprenkeler-basgitaar, Kyoung Min Park-gitaar en Marcel Verberne-drums) speelt een afwisselende set en heeft als voorbeelden onder andere: Djavan, Jobim, Joan Chamorro, Rita Payes & Jungle By Night.

Pau Gordo

.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply