Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles met ‘AMPA Big Band’ & ‘All You Can Eat’

Jazzsessie – concerten AMPA jazz ensembles met ‘AMPA Big Band’ & ‘All You Can Eat’

big ensemble, blues, Improvisation, Jazz, Jazzsessie, jeugd, Vocal Jazz di 27 mrt 2018 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

AMPA Big Band fotografie door www.koektrommelstudio.nl

Er spelen deze avond 2 ensembles, waarvan de ‘AMPA Big Band’ van de Fontys Hoge School voor de Kunsten wel het meest in het oog springt. Dit orkest bestaat uiteraard voornamelijk uit studenten van het FHK in Tilburg. Onder leiding van de nieuwe band leider Martijn Sohier (hoofdvak docent trombone AMPA Jazz en als uitvoerend musicus tevens trombonist is bij o.a. “Metropool Orkest”, “Edwin Evers Band” en “The Passion”. Met hem slaat de Big Band een nieuwe muzikale weg in met meer optredens buiten de muren van de opleiding.

Onder zijn leiding brengt de AMPA Big Band een gevarieerd programma waarbij zij de bezoeker laten ervaren waartoe een goede Big Band allemaal in staat is en dat een Big Bands nog steeds zeker ‘HIP’ kunnen zijn. We zien u graag bij deze concerten!

‘All You Can Eat’
Het andere ensemble deze avond is ‘All You Can Eat’ en bestaat uit zes jonge mensen afkomstig uit verschillende plekken in Nederland met allemaal een eigen geluid, stijl en muzikale achtergrond. Maar één ding hebben zij gemeen: zij hebben hun weg gevonden naar de jazzwereld.

Met het sextet ‘All You Can Eat’ gooien zij hun verschillende kleuren op het muzikale canvas en creëren daarmee een nieuwe stijl. Zij maken en spelen eigen arrangementen, door aan (bekende) nummers een nieuwe draai te geven. Soms voegen zij wat ‘smooth jazz’ of lekkere solo’s toe óf gooien het roer om met een compleet ander ritme en groove.

Met een blues/rock gitarist (Patrick van der Sluis), een contrabassist met een klassieke geschiedenis (Elroy Snoeren), een edgy jazz/pop saxofonist (Timo Jilesen), één modern- en één olden days jazz georiënteerde zangeres (Naomi Bimbergen en Pau Li Liem) met een gedeelde liefde voor soul en funk én een jazzy stuiterbal achter het drumstel (Jakko Akkermans), zijn zij hét recept voor een hedendaagse kijk op jazzmuziek. Al honger? ‘All You Can Eat’ is een heerlijk recept!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply