Jazzsessie – Joris Posthumus (altsax) m.m.v. Rogier Telderman, Richard Frijters & Sander Smeets

Jazzsessie – Joris Posthumus (altsax) m.m.v. Rogier Telderman, Richard Frijters & Sander Smeets

di 7 feb 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

joris-posthumus-1

joris-posthumus

De altsaxofonist Joris Posthumus behoort inmiddels tot een van de gevestigde namen in de Nederlandse jazzscene. De jazzjournalist Rinus van der Heijden schreef over hem in zijn recensie van zijn laatste album Tokyo’s Bad Boys: “Joris Posthumus is een blazer met een eigen stijl: vol flair, scherp, snel, fel en adequaat articulerend, attent en tegelijkertijd onvoorspelbaar, vrij improviserend en vooral schatbewaarder van de melodie. Dat laatste is een belangrijk element in zowel zijn manier van spelen als van componeren”, en daar is geen woord van gelogen.

In april 2017 heeft hij een uitgebreide Nederlandse tournee met zijn Japanse band Tokyo’s Bad Boys, waarmee hij dan ook al een Japanse tournee achter de rug heeft. In februari is Joris maar liefst 3 x sessieleider waarop hij zich in al zijn diversiteit kan laten horen. Verwacht 3 verschillende sessie met diverse jazzmusici. Meer informatie over de bezettingen volgen binnenkort.

Deze eerste sessie avond opening van Joris Posthumus zal in het teken staan van muziek van Kenny Garrett en Rosario Giuliani, aangevuld met eigen werk van Joris. Hij heeft een kwartet samengesteld dat bestaat Rogier Telderman (piano), Richard Frijters (contrabas) & Sander Smeets (drums).

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply