Jazzsessie – sessieleider Joris Posthumus (altsax) – goes Trane

Jazzsessie – sessieleider Joris Posthumus (altsax) – goes Trane

di 14 feb 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

joris-posthumus-yuichiro-tokuda

De altsaxofonist Joris Posthumus behoort inmiddels tot een van de gevestigde namen in de Nederlandse jazzscene. De jazzjournalist Rinus van der Heijden schreef over hem in zijn recensie van zijn laatste album Tokyo’s Bad Boys: “Joris Posthumus is een blazer met een eigen stijl: vol flair, scherp, snel, fel en adequaat articulerend, attent en tegelijkertijd onvoorspelbaar, vrij improviserend en vooral schatbewaarder van de melodie. Dat laatste is een belangrijk element in zowel zijn manier van spelen als van componeren”, en daar is geen woord van gelogen.

In april 2017 heeft hij een uitgebreide Nederlandse tournee met zijn Japanse band Tokyo’s Bad Boys, waarmee hij dan ook al een Japanse tournee achter de rug heeft. In februari is Joris maar liefst 3 x sessieleider waarop hij zich in al zijn diversiteit kan laten horen.

Deze tweede sessie avond van Joris zal in het teken staan van de muziek van John Coltrane. Zoals vele saxofonisten is ook Joris beïnvloed door het spel van Coltrane. Deze opening is slechts een opstap naar een druk bezochte sessie, dus neem je instrument mee!

De avond begint met een mini-concert van Joris met Sjoerd van Eijck (piano), Matheus Nicolaiewsky (contrabas) en Sander Smeets op drums.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply