Jazzsessie – sessieleider Harm van Venrooij (drums) ft. speciale gast Armand van Wijck (mondharmonica) & Toon de Gouw (trompet)

Jazzsessie – sessieleider Harm van Venrooij (drums) ft. speciale gast Armand van Wijck (mondharmonica) & Toon de Gouw (trompet)

di 7 mrt 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Harm van Venrooij

Slagwerker Harm van Venrooij begon al op jonge leeftijd met drumlessen. Al snel volgden bandjes als De Flowfabriek, De Kern, Cloudnine, en bigbands zoals de Udens Big Band en Big Band 5607. Harm speelde al op podia als 013 Poppodium, Poppodium W2 ’s-Hertogenbosch, Spanje – de oktober feesten, Festyland, Extrema, Jera on Air Festival, Jazz in Duketown, Paaspop, Lowlands en talloze kroegen.

Momenteel studeert Harm op het Conservatorium van Tilburg. Hier volgt hij o.a. lessen bij Hans van Oosterhout. Bovendien verzorgt hij drumlessen en is hij actief als freelance muzikant. Hij opent de jazzsessie deze avond met een mooi trio waarin Armand van Wijck op chromatische mondharmonica als speciale gast, Later deze avond voegt zich ook trompettist Toon de Gouw bij dit kwartet.

Armand van Wijck begon in 2015 als eerste student chromatische mondharmonica aan een Nederlands conservatorium. Op Codarts in Rotterdam krijgt hij les van Jarmo Hoogendijk, Jan van Duikeren en Hermine Deurloo. In zijn muziek staan emotie en de zeggingskracht van zijn instrument centraal. Hij speelde eerder al met Harm tijdens North Sea Around Town, maar met zijn eigen CoolHaven Quintet ook op o.a. Jazz in Duketown en in Paradox. Dit jaar is Armand genomineerd voor de Erasmus Jazz Prijs.

Toon de Gouw is inmiddels een Tilburgse jazzicoon die we kennen uit de bands van Niko Langenhuijsen’s Vaalbleek en Caoutchouc maar ook ICP, Nueva Manteca, WDR Bigband, Metropole Orkest en Pierre Courbois 5/4 sextet. Hij reisde met zijn verschillende bands over de hele wereld en stond meerdere keren op het North-sea festival en internationaal op festivals in Torgau, Berlijn, Middelheim, Moers, Montreal en Washington. Al ruim 20 jaar in Toon de Gouw docent op het Tilburgse Fontys Conservatorium. Verder in het kwartet vinden we Tiago Lageira (gitaar), Stef Joosten (basgitaar) en Harm op drums.

De avond begint met een openingsconcert van dit ensemble. Daarna gaat de sessie open voor andere aanwezige musici. Dus pak je instrument, kom naar Paradox en stap dat podium op. Uiteraard wel in overleg met sessieleider Harmen. De entree is, zoals altijd, gratis!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply