Jazzsessie – sessieleider Rogier Telderman (piano)

Jazzsessie – sessieleider Rogier Telderman (piano)

di 4 apr 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Rogier Telderman

In de maand april is Rogier Telderman gedurende 4 weken de sessieleider in Paradox. hij zal deze 4 dinsdagen invullen met een selectie jazzmusici uit zijn uitgebreide netwerk. Iedere week zal een ander karakter hebben, zodat meespelende sessiemusici zich zeker niet hoeven te vervelen.

Pianist en componist Rogier Telderman is geen onbekende in Paradox. Sterker nog, hij behoort tot één van de belangrijkste gezichten van de nieuwe generatie Europese artiesten.Zo werd hij verkozen tot meest belovende jazzartiest van 2016 door de vereniging van Nederlandse jazzpodia (Young VIP). Rogier versmelt invloeden uit klassieke muziek, minimal music, pop en jazz tot stijlvolle, energetische en lyrische actuele muziek.In het voorjaar van 2015 bracht Rogier met zijn trio het debuut ‘Contours’ uit, een album dat wereldwijd lovende recensies wist te oogsten en deed denken aan Keith Jarrett, Brad Mehldau en de te vroeg overleden Esbjörn Svensson.

“Telderman weet publiek vanaf zijn eerste noten te grijpen en raakt met het geïnspireerd vertellen van muzikale verhalen”, aldus Jazzenzo.
“Contours is one of my favourite jazz albums of the year” 10/10 – KindofJazz (UK)

Als sessieleider heeft hij veel ervaring. Zo leidde hij gedurende lange de mastersessies in Paradox, gaf les op het Tilburgse conservatorium en laat zich niet beperken tot één muzikaal idioom. De avond begint met een openingsconcert van een door hem samengesteld ensemble. Daarna gaat de sessie open voor andere aanwezige musici. Dus pak je instrument, kom naar Paradox en stap dat podium op. Uiteraard wel in overleg met sessieleider Rogier. De entree is, zoals altijd, gratis!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply