Jazzsessie – sessieleider Mitchell Damen (drums)

Jazzsessie – sessieleider Mitchell Damen (drums)

di 9 mei 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

mitchell-damen

Drummer Mitchell Damen studeert binnenkort af voor zijn Master titel op Codarts Rotterdam. Het leek hem een goed idee om de generale repetitie in Paradox te doen. Dat vonden ook wij een uitstekend idee!

De avond begint met een kort concert van het Tomek van Leeuwen/Mitchell Damen Quintet. Dit gezelschap ontstond tijdens de theatertour van New York Round Midnight waar zij werden gepresenteerd als de jonge talenten van de Nederlandse jazz. Tot die tijd waren zij voornamelijk nog als side-men actief, maar hen werd aangeraden om met elkaar, en met door hen zelf aangedragen jonge muzikanten, hun eigen band te beginnen.

Het gevolg daarvan is deze nieuwe band. Geïnspireerd door de hoogtijdagen van de jaren ’50 hardbop brengen zij eigen composities in ‘de stijl van’ een nieuw en fris geluid met als basis diepgewortelde liefde voor ouderwets harde swing en groot respect voor de traditie. Daarvoor vonden zij gelijkgestemde muzikanten in de Amsterdamse tenorsaxofoongigant Stan van de Wetering, Tom ‘’Trans-Atlantic’’ Ridderbeekx op trompet met daarachter een volledige Rotterdamse ritmesectie bestaande uit Robert Koemans op piano, Tomek van Leeuwen op contrabas en Mitchell Damen op drums. Sinds kort staat het Quintet ook onder de supervisie van niemand minder dan Benjamin Herman.

Daarna gaat de sessie open voor andere aanwezige musici. Dus pak je instrument, kom naar Paradox en stap dat podium op. Uiteraard wel in overleg met sessieleider Mitchell. De entree is, zoals altijd, gratis!

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply