Brasil Jazzsessie o l.v. Jonas Linnemann (drums)

Brasil Jazzsessie o l.v. Jonas Linnemann (drums)

Jazzsessie di 10 okt 2017 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Jonas Linnemann

Sessieleider deze avond is de slagwerker Jonas Linneman, hij heeft een swingende Brazil Jazz sessie opgezet. Hij opent de avond met een miniconcert met een kwartet waarin naast Jonas verder Rafael Pereira Lima (altsax), Marijn van der Linden (gitaar) & Jeroen van der Ley op basgitaar.

Daarna gaat de sessie open voor andere aanwezige muzikanten. Dus kom naar Paradox, neem je instrument, trek je dansschoenen aan en kom naar Paradox voor een lekkere pot jammen. De entree is, zoals altijd, gratis!

Meer info over de band van Jonas: QBOA
Gitarist en componist Marijn van der Linden begon de groep QBOA tijdens zijn studie Improvisatie aan het Fontys conservatorium in Tilburg, waar hij ook drummer Jonas Linnemann ontmoette. Ze studeerden beide in 2005 af en speelden in verschillende formaties van QBOA optredens in Europa. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities en arrangementen van standards, en kan worden omschreven als Latin en Braziliaanse jazz met Afrikaanse en pop-invloeden. De muziek van QBOA is energiek, groovy, warm en expressief.

In 2012 hadden ze een break, de toenmalige bassist en saxofonist verhuisden naar een ander continent en Jonas en Marijn richten zich op andere projecten zoals StarkLinnemann en de oprichting van de Braziliaanse muziekschool EPM Holanda.

In 2017 een herstart van QBOA. Bassist Jeroen van der Ley kwam de groep versterken evenals de Braziliaan Rafael Pereira Lima op altsaxofoon, beide na afsluiten van (master)studies aan conservatoria in Nederland.

https://sites.google.com/site/brazzjazzmusic/bands/QBOA

QBOA is:
Marijn van der Linden – gitaar & cavaquinho
Jeroen van der Ley – bas
Jonas Linnemann – drums & percussie
Rafael Pereira Lima – altsax

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply