Jazzsessie o.l.v. Dirk de Nijs, Jesse Schilderink & Scandinavische gastmusici

Jazzsessie o.l.v. Dirk de Nijs, Jesse Schilderink & Scandinavische gastmusici

Jazzsessie di 16 jan 2018 - entree gratis - aanvang 21:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Jesse Schilderink

Slagwerker Dirk de Nijs doet een toertje samen met saxofonist Jesse Schilderink (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) en een aantal bevriende musici uit Noorwegen. Deze avond openen zij de sessie met een mini-concert van dit ensemble, gevolgd door een jazzsessie geleid door Dirk.

De kern van het kwartet bestaat uit Jesse Schilderink, Julian Haugland en Simon Övinge. De drie musici kennen elkaar van hun studietijd aan de jazzafdeling van het conservatorium in Trondheim, Noorwegen. Daar ontwikkelden ze al snel een repertoire van eigen composities, die de verschillende achtergronden van de drie muzikanten weerspiegelen.

Jesse Schilderink is als saxofonist actief in o.a. het Liberati Quartet, GreyHeads, en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Naast zijn studie aan het Rotterdams conservatorium, studeerde hij enkele maanden aan het conservatorium van Trondheim, waar hij zich onder meer toelegde op de Scandinavische kant van de jazz en geïmproviseerde muziek. In 2017 won Jesse de Erasmus Jazz Prijs met het Liberati Quartet.

Julian Haugland is één van de meest actieve bassisten van de jonge generatie jazzmusici in Noorwegen. Hij haalt zijn inspiratie uit muziek die zich strekt van traditionele Amerikaanse jazz tot hedendaagse avant-garde muziek. Julian speelde o.a. met grote namen binnen de Noorse jazzscene, zoals John Pål Inderberg, Ola Kvernberg en Kirsti Huke.

Simon Övinge is een Zweeds gitarist en woont in Trondheim. Hij heeft de afgelopen jaren een brede muzikale interesse ontwikkeld en houdt zich o.a. bezig met twaalfsnarige sologitaar, Braziliaanse ritmes en Scandinavische folkmuziek. Ook is hij lid van de Zweeds/Noorse fusionband Stroboskop.

In PaRaDoX wordt het ensemble compleet gemaakt door drummer Dirk de Nijs. Dirk is afgelopen jaar afgestudeerd van het Fontys Conservatorium. Ook heeft hij een aantal maanden in Rome aan het conservatorium gestudeerd om nog meer in de Jazz muziek te duiken. Dirk heeft het podium al gedeeld met grote namen als: Anton Goudsmit, Mete Erker, Udo Pannekeet, Peter Tiehuis, Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Benjamin Herman.

Dus kom naar Paradox, neem je instrument mee en stap op dat podium. De entree is -zoals altijd- gratis! 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply