jubileumeditie – 25 jaar Stranger Than Paranoia goes ‘Exit Brexit’ ft. Elliot Galvin Trio (GB), Jasper Høiby Fellow Creatures (DK/GB) & Mystery guest (GB)

jubileumeditie – 25 jaar Stranger Than Paranoia goes ‘Exit Brexit’ ft. Elliot Galvin Trio (GB), Jasper Høiby Fellow Creatures (DK/GB) & Mystery guest (GB)

ethnic & folk music, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European wo 27 dec 2017 - kaartverkoop nog niet gestart - entree €20.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Jasper-Høibys-Fellow-Creatures.

In 1993 vond op initiatief van Paul van Kemenade de allereerste editie plaats van dit kleinschalige improvisatiefestival plaats in Paradox. Inmiddels zijn we toe aan de 25ste editie van het festival.

Op 27 december een programma  met enkel Engelse gerelateerde artiesten. Het Elliot Galvin Trio is de nieuwe ster aan het Engelese firmament met hun eigenzinnige muziek  en put uit een breed scala aan invloeden van Keith Jarrett tot Stravinsky en David Lynch. Ook is er speciaal voor deze avond is er een Mystery Guest ingevlogen. Als afsluiter van de EXIT Brexit avond het quintet Fellow Creatures, het geesteskindje van de in London wonende bassist Deen Jasper Høiby dat een diep gevoel voor groove en optimisme combineert; stuwende energie met sterke lyriek. In Fellow Creatures spelen tevens  saxofonist Mark Lockheart, die we nog kennen uit Polar Bear en opzienbarende trompettiste Laura Jurd die momenteel hoge ogen gooit met haar band Dinosaur (speelt daarmee op 12 mei 2018 in Paradox!)

“Een festival dat gezien de gedurfde programmering, diversiteit aan stijlen en gewaagde combinaties nog jaren door kan”, aldus Jazzenzo over Stranger than Paranoia eind 2016. Dit festival dat vergroeid lijkt te zijn met Paradox, breidt zich de laatste jaren ook uit naar andere steden. Zo waren er edities in Amsterdam, Nijmegen, Den Bosch en Breda. In dit jubileumjaar gaat het festival -naast Paradox- ook weer naar Amsterdam en Nijmegen, maar is er ook een grote, feestelijke vijfentwintigste editie van dit avontuurlijke festival in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Kleinschalig maar spraakmakend, want Van Kemenade weet als geen ander met zijn programma de grenzen tussen jazz, klassiek en avant-garde te vervagen. Het thema van de tweede avond is actueel met de titel  “Exit Brexit” waarin een aantal spraakmakende Britse groepen hun opwachting maken.

*Elliot Galvin Trio (GB)
Elliot Galvin (pi/kalimba/melodica etc) – Tom McCredie (bas) – Simon Roth (drs/perc/glockenspiel)

* Mystery guest (GBG)

*Jasper Høiby Fellow Creatures (DK/GB)
Jasper Høiby (bass/comp) – Mark Lockheart (sax) – Laura Jurd (trp/flügel) – Will Barry (pi) – Jon Scott (drs/perc)

27 december Paradox Tilburg 20.30 uur entree € 20,- Paranoia goes ‘Exit Brexit’. Reserveren via www.paradoxtilburg.nl en 013 5432266

Elliot-Galvin-Trio

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply