Van Kemenade invites… Jazz Academy Den Bosch & Zuid Nederlands Workshop Orkest

Van Kemenade invites… Jazz Academy Den Bosch & Zuid Nederlands Workshop Orkest

big ensemble, Improvisation, Jazz, Jazzworkshop, jeugd wo 6 jun 2018 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Jazz Academy Den Bosch

Er zijn in Brabant diverse jazzworkshops maar Jazz Academy Den Bosch en het Zuid Nederlands Workshop Orkest behoren tot de top. Jazz Academy Den Bosch staat onder leiding van trompettist & arrangeur Jeroen Doomernik, het Zuid Nederlands Workshop Orkest staat onder leiding van onze eigen Paul van Kemenade EN Jeroen Doomernik.

Jazz Academy
De Jazz Academy is in 2013 vanuit de Jazzwerkplaats opgezet door de Bossche jazz-coryfee Jeroen Doomernik en fungeert als broedplaats voor jonge muziektalenten van 16 tot 21 jaar. Het is geen school in de traditionele zin. Het is een ontmoetingsplaats en werkplaats voor jonge, ambitieuze muzikanten die echt verder willen in de muziekpraktijk, of dat in ieder geval hier willen onderzoeken. Tijdens hun wekelijkse repetities, waarbij ze door Jeroen en gecoacht worden, werken ze aan divers repertoire en krijgen te maken met allerlei facetten van het samenspelen in een band. Daarbij is met name ook improviseren en eigen inbreng heel erg belangrijk. De band speelde onder meer al in de Willem Twee Concertzaal, Verkadefabriek, Festival Rauwkost, Altstadtfest Trier, Pleinpop en op Jazz In Duketown. In de afgelopen jaren zijn er met al meerdere deelnemers doorgestroomd naar een conservatorium.

Zuid Nederlands Worksop Orkest (ZNWO) o.l.v. Jeroen Doomernik & Paul v. Kemenade
Een nieuw enerverend initiatief opgezet door trompettist/componist Jeroen Doomernik en altsaxofonist/componist Paul van Kemenade voor musici tussen 15 en 25 jaar als opstap voor het conservatorium waar sommigen al (langer) studeren. Het ZNWO mag worden gezien als voortzetting van het befaamde Brabants Leer Orkest, dat Paul van Kemenade in 1980 startte en waaruit tal van nu befaamde musici zijn voortgekomen. Eric Vloeimans, Pieter Bast e.m. zijn daar enkele namen van. Ook Jeroen Doomernik speelde in de eerste edities van het BLO. Paul van Kemenade richt nog altijd workshops in en heeft er inmiddels ruim duizend op zijn naam staan. Doomernik startte vijfentwintig jaar geleden in Den Bosch de Stichting Jazzwerkplaats waarvan hij artistiek leider is. Hij is tevens producent bij talentontwikkelingsprojecten zoals de Jazz Academy en het Utrechtse Rabo Next Stage project in TivoliVredenburg.

Vanavond laten zij horen tot waartoe zij, na een seizoen workshoppen, op het Paradoxpodium in staat zijn.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply