Kampvuurconcert – Alex Akela & Birgit Wijdemans

Kampvuurconcert – Alex Akela & Birgit Wijdemans

do 6 apr 2017 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Alex Akela & Birgit Wijdemans

De ideale kruisbestuiving. Het beste van twee werelden. Alex & Birgit brengen een repertoire van eigen werk en vertalingen (uit het Russisch) van Alex’ hand. Mooie liedjes met een verhaal, in een intieme setting gebracht door twee rasmuzikanten.

Alex Akela
Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Alex schrijft nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Birgit Wijdemans
Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.

Alex & Birgit delen een zeer brede muzikale belangstelling en werken in studio’s en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals Blues, Soul, Jazz, Folk en Americana. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven.

Over Alex & Birgit “…muzikale troeven met de uitstekende multi-instrumentalist Alex Akela en zangeres Birgit Wijdemans, die een strot heeft om u tegen te zeggen” – Folkforum “Birgit is de beste zangeres van Eindhoven” – Ad van Meurs “Multi-instrumentalist (onder meer viool, gitaar en mandoline) en veelzijdig sessiemuzikant…zijn sporen in de muziek heeft Akela al ruimschoots verdiend” – Kindamuzik “…maakt flink indruk met een paar stevige vocale uithalen…Wijdemans bewijst dat ze ook heel subtiel kan begeleiden” – Folkforum

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply