Kapok – THE MIRABEL SESSIONS

Kapok – THE MIRABEL SESSIONS

ethnic & folk music, Improvisation, Modern European vr 30 mrt 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

photo Kapok by Anouk van Kalmthout

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. Het trio staat bekend om hun ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok steelt naar hartenlust uit allerlei muziek, waaronder jazz, rock, klassieke muziek, en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt opeen zelf ontworpen drumkit, effecten en vibrafoon als geen enkele andere slagwerker, en Timon Koomen roept met zijn gitaren rijke klankwerelden op die je binnen no time meenemen opeen muzikale reis. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof die ervoor gemaakt is. Tel daarbij nog zijn cornet, synthesizers en effecten op, en uw beeld van wat mogelijk is op deze instrumenten zal moeten worden bijgesteld.

Kapok – The MIRABEL Tour
Na vijf jaar optreden en drie succesvolle albums, waarmee ze naam maakten als een van de spannendste jazzgroepen van hun generatie, was het tijd voor Kapok om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het drietal trok zich terug in een afgelegen huis in Mirabel-aux-Baronnies in Zuid-Frankrijk. Ze experimenteerden een half jaar om de unieke bezetting van hoorn, elektrische gitaar en percussie opnieuw vorm te geven.

Nadat het instrumentarium was uitgebreid met synthesizers, een vibrafoon en een baritongitaar, passeerden lange, bezwerende spanningsbogen de revue. Het resultaat werd al improviserend vastgelegd op het vierde album “MIRABEL”, dat in februari 2018 uitkomt. Is uw beeld van instrumentale jazz aan herziening toe? Laat uzelf onderdompelen in de nieuwe klankwerelden van Kapok in een van de concerten van The MIRABEL Tour.

Morris Kliphuis hoorn cornet synthesizer, Timon Koomen gitaar, Remco Menting drums percussie vibrafoon

Promo Links
https://www.youtube.com/watch?v=v1l_jdH__c4&feature=youtu.be

Website en social media
www.kapokmusic.com
www.facebook.com/kapokmusic
https://www.instagram.com/kapokmusic/
https://twitter.com/kapokmusic
https://www.youtube.com/user/KapokTrio
https://soundcloud.com/kapok-music

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply