Keith Jarretts “The Köln Concert” – Ralph van Raat

Keith Jarretts “The Köln Concert” – Ralph van Raat

vr 10 feb 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

RalphvanRaat-HR_Photo-SimonvanBoxtel-2466

Ralph van Raat- foto-Simon van Boxtel

Pianoleeuw Ralph van Raat is dit weekeinde “Artist in Residence” in Tilburg. Zo neemt hij op zaterdag 11 februari in Theaters Tilburg -tezamen met astronaut André Kuipers- het publiek mee op een muzikale ruimtereis in het programma “Harmonie der Sferen” .

In Paradox komt Van Raat een dag eerder met de improvisatieklassieker: “The Köln Concert” van Keith Jarrett. Van Raat is de ambassadeur van de moderne piano en improviseert op de beroemde ECM plaat uit zijn jeugd. Het verhaal.rondom dit concert is natuurlijk legendarisch  Op 24 januari 1975 arriveerde pianist Keith Jarrett, ziek en vermoeid, in de Opera van Keulen. De piano voldeed niet aan zijn eisen en bijna werd het concert door Jarrett gecanceld.  Overgehaald door de organisatie begon Jarrett aan het concert dat bestond uit één lange improvisatie. De rest is geschiedenis. Jarretts meest geïnspireerde improvisatie ooit werd opgenomen en uitgebracht als het meest succesvolle pianoalbum aller tijden met een oplage tot nu toe van een kleine vier miljoen.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply