DE OPENING: kindervoorstelling – BimBam Bennink – door slagwerker Han Bennink & ICP Orchestra

DE OPENING: kindervoorstelling – BimBam Bennink – door slagwerker Han Bennink & ICP Orchestra

big ensemble, Improvisation, jeugd za 16 sep 2017 - entree gratis - aanvang 13:00 zaal 12:30 uur open
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

BimBam Bennink

Dit optreden is onderdeel van DE OPENING – een weekend vol cultuur waar alle Tilburgers gratis genieten van de bruisende cultuur in de stad. Verschillende culturele instellingen als podia, musea en ateliers bieden een gratis toegankelijk programma, variërend van beeldende kunst, muziek, theater tot programma’s voor kinderen.

Het ICP Orkest maakt muziek voor de eeuwige jeugd. Deze krasse knarren houden van een geintje, daarom vindt iedereen ze leuk. Blikvanger is hun wereldberoemde drummer Han Bennink. Hij leerde spelen op potten en pannen en drumt nu op alles wat hij tegenkomt. Het concert wordt een unieke mix van pakkende melodietjes en gekke tonen.

Het orkest maakte in de tijd van de opa’s en oma’s van de leerlingen furore in de muziekwereld. En nog steeds. Bennink is inmiddels de 70 al gepasseerd maar drumt nog steeds als de beste Speciaal voor dit concert spelen de musici jazznummers voor kinderen.

Guus Janssen piano, Ab Baars sax klarinet, Ernst Glerum bas, Wolter Wierbos trombone, Michael Moore saxen, Han Bennink drumt

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply