Koen Lieckens & The HITmachine

Koen Lieckens & The HITmachine

wo 12 apr 2017 - gratis entree - entree €5.00 - €8.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Koen Lieckens & The HITmachine

Ruim twee jaar na zijn eerste optreden in Paradox in The HITmachine terug in Paradox. Koen Lieckens, voormalig drummer van K’s Choice, nam in die periode een album op, wat inmiddels op Spotify staat. Deze nummers zijn afgelopen jaren geëvalueerd tot volwassen groovende songs voor een breed publiek.

Lieckens doceert aan de Tilburgse Rockacademie en heeft een fantastische eigen band: Koen Lieckens & The HITmachine. Hiermee speelt hij instrumentale muziek met beats en improvisaties, geïnspireerd op muziek van Herbie Hancock, Joshua Redman, Ornette Coleman, Billy Cobham, Jeff Beck, Michael Brecker, Miles Davis, John Scofield, Sly & The Family Stone en Prince

Koen studeerde in 1995 af aan het conservatorium in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar New York voor een studie bij Billy Hart. Hij had zijn eigen jazztrio met Ben Sluis en Piet Verbist en was actief als drummer bij diverse acts in de jazzscene. Tijdens en na zijn studie trad hij op met o.a. Bob Brookmeyer, Dick de Graaf, Rob van Kreefeld en Joe Pass. De zang, als zijnde het meest fysieke instrument, trok hem terug naar de popmuziek. Gedurende vele jaren speelde hij drums bij o.a. K’s Choice, Venus in Flames, Woodface, Lalalover en vele anderen.

Hij deed in die popperiode ook nog gastoptredens met o.a. Anouk, Sheryl Crow, Skin Anansie, Toots Thielemans en Hooverphonic. Sinds geruime tijd geeft hij les aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en de FHK (Fontys Hogeschool voor de Kunsten; Rockacademie) in Tilburg.

Twee jaar geleden is hij eindelijk begonnen aan wat al jaren in zijn hoofd zat maar, wegens gebrek aan tijd, nooit werd gerealiseerd, zijn eigen band. Samen met Ewout Pierreux op Fender Rhodes piano, Mark Haanstra op basr brengt Koen een repertoire van elektrische jazz dat genietbaar is voor zowel jazz- als popliefhebbers. De oorspronkelijke saxofonist Tom Van Dyck wordt dit concert vervangen door de bekende gitarist Andreas Suntrop (Jasper le Clercq Twang, John Buisman, Vera van der Poel, New Niks)

Andreas Suntrop gitaren, Ewout Pierreux Fender Rhodes, Mark Haanstra bas, Koen Lieckens drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply