Maarten Hogenhuis Trio – cd presentatie “Mimicry”

Maarten Hogenhuis Trio – cd presentatie “Mimicry”

vr 10 mrt 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Maarten Hogenhuis Trio

Onlangs was Maarten Hogerhuis nog in paradox met BRUUT! Nu komt hij met zijn eigen trio om zijn gloednieuwe album Mimicry te presenteren. De groep brengt zowel eigen composities als frisse swing-bop versies van standards uit het Great American Songbook.

Vanwege zijn swingende timing, soulvolle sound, gedoseerde virtuositeit en vurige solo’s wordt hij omschreven als ‘de nieuwe Benjamin Herman’, daarbij aangetekend dat Maarten Hogenhuis toch vooral klinkt als Maarten Hogenhuis.

Met zo’n beetje alle jazztalent-prijzen op zak groeide Hogenhuis de laatste jaren uit tot één van de meest gevraagde saxofonisten van ons land. Hij stond aan de zijde van uiteenlopende muzikanten als Pete Philly & Perquisite, Jesse van Ruller, Caro Emerald, Maartje Meijer en Anton Goudsmid. Naast Bruut! maakt hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en Krupa & The Genes.

Maartens debuutalbum 4/3 werd vol lof ontvangen door de Nederlandse pers. Het album, met daarop zowel zijn trio als kwartet, was een eerste kennismaking met Maarten als componist. Op zijn nieuwe album Mimicry is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio met Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas

Je merkt vooral het opzichzelfstaande, ongetemde plezier, de onvoorwaardelijke toewijding en souplesse van één van de grootste jazztalenten van Nederland.’ (Volkskrant)

★★★★ ”Het is onopgesmukte, dichtbij opgenomen jazz van een trio dat zachtjes dwingt en overtuigd”. – NRC‘.

Maarten Hogenhuis altsaxofoon, Thomas Rolff contrabas, Mark Schilders drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply