Magda Mendes presenteert “Oliveiras” – aansluitend Portugese wijnproeverij

Magda Mendes presenteert “Oliveiras” – aansluitend Portugese wijnproeverij

ethnic & folk music zo 19 nov 2017 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 15:00 zaal open 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

foto – Nuno Carvalho

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, schrijft liedjes die stem willen geven aan ongehoorde verhalen. Haar muziek roept een gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Op haar derde album Oliveiras zingt ze over hoe haar vader António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en mede-componist  Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Percussionist Udo Demandt schildert onderweg de kleurrijke  ritmische landschappen met zijn unieke samenstelling van Mediterraanse instrumenten. Om het filmische karakter van het programma te completeren zullen ook vijf gerenommeerde musici uit het Nederlandse kamermuziekcircuit hun opwachting maken.

Magda Mendes zang, Ward Veenstra gitaar, Udo Demandt percussie, Remko de Landmeter fluit, Bart de Kater klarinet, Maripepa Contreras Gámez hobo en cor anglais, Daniel Garrido Iglesias fagot, Brandt Attema bastrombone

WIJNPROEVERIJ
Speciaal voor muzikale fijnproevers is een Portugese wijnproeverij aan dit concert gekoppeld. Zoals bekend heeft Portugal naast de bekende portwijnen ook bijzonder goede rode en witte wijnen. Na afloop van het concert presenteert DouroPass deze middag een aantal bijzondere wijnen bestaande uit 2 witte wijnen, 2 rode wijnen en een drietal portwijnen (Tawny, Ruby Reserva, Late Bottle Vintage). Voor slechts € 7,00 kunt u deze wijnen proeven en eventueel mee naar huis nemen. Intekenen hiervoor kan op de middag of stuur een e-mail naar bartho@paradoxtilburg.nl. Meer informatie over DouroPass vind u op: http://www.douropass.com.

Het Portugese DouroPass wordt gerund door het Nederlandse stel Ronald en Jet. Zij begonnen hun carrière in Portugal op de fameuze wijnboerderij Quinta do Passadouro in de Pinhãovallei. Inmiddels hebben zij een bedrijf in het nabijgelegen Provesende. Naast verhuur van appartementen en studio’s exporteren zij ook uitgelezen port- en andere Portugese wijnen naar Nederland.

 

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply