Magda Mendes presenteert “Oliveiras”

Magda Mendes presenteert “Oliveiras”

zo 19 nov 2017 - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 15:00 zaal open 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

foto – Nuno Carvalho

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, schrijft liedjes die stem willen geven aan ongehoorde verhalen. Haar muziek roept een gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Op haar derde album Oliveiras zingt ze over hoe haar vader António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en mede-componist  Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Percussionist Udo Demandt schildert onderweg de kleurrijke  ritmische landschappen met zijn unieke samenstelling van Mediterraanse instrumenten. Om het filmische karakter van het programma te completeren zullen enkele gerenommeerde musici uit het Nederlandse kamermuziekcircuit hun opwachting maken.

 

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10.00
Parapas €8.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply